11.000 de militari nord-coreeni se pregătesc să sprijine Rusia pe frontul din Ucraina: Eliberarea regiunii Kursk, principalul obiectiv

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata Nord-Coreeană în timpul unor exerciţii militare: Sursa foto: KCNA VIA KNS.
Armata Nord-Coreeană în timpul unor exerciţii militare: Sursa foto: KCNA VIA KNS.

Soldații nord-coreeni vor fi trimiși să lupte alături de forțele rusești pe teritoriul Ucrainei până la 1 noiembrie. Potrivit lui Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații GUR al Ministerului Apărării din Ucraina, prima unitate de 2 600 de infanteriști nord-coreeni va fi trimisă la Kursk, în Rusia. În plus, aproximativ 11 000 de soldați nord-coreeni sunt în prezent antrenați în estul Rusiei în vederea pregătirii pentru operațiuni de luptă împotriva Ucrainei.

Se anticipează că acești soldați vor fi complet echipați cu echipament militar rusesc și muniție.  Budanov a susținut că primul val de trupe va fi pregătit pentru desfășurare până la 1 noiembrie.

„Ei vor fi gata [să lupte în Ucraina] la 1 noiembrie”, a declarat Budanov într-un interviu acordat joi site-ului The War Zone.

Cu toate acestea, rămâne neclar unde vor fi staționate restul trupelor nord-coreene, deoarece serviciile de informații ucrainene nu au reușit încă să obțină o imagine completă a desfășurării acestora.

 

Implicarea Coreei de Nord în războiul purtat de Rusia împotriva Ucrainei


Dictatorul rus Vladimir Putin a vizitat Pyongyangul pentru o întâlnire cu dictatorul nord-coreean Kim Jong Un pe 18 iunie. Aceasta a fost prima vizită a lui Putin în capitala Coreei de Nord din 2000.

În timpul întâlnirii, Putin și Kim Jong Un au semnat un acord privind „parteneriatul strategic global”, care vizează extinderea cooperării economice și militare și consolidarea unui „front unit” împotriva Washingtonului. Conform acordului, Rusia și Coreea de Nord s-au angajat să își acorde „asistență reciprocă” în caz de „agresiune” împotriva uneia dintre cele două țări.

Jumătate din cele aproximativ 3 milioane de obuze de artilerie utilizate de Rusia provin din Coreea de Nord, a relatat The Times la 4 octombrie, citând informații occidentale.

La 14 octombrie, dictatorul rus Vladimir Putin a înaintat Dumei de Stat un proiect de lege pentru ratificarea tratatului de „parteneriat strategic global” dintre Rusia și Coreea de Nord.

Armata rusă a format un batalion special Buryat cu personal format din cetățeni nord-coreeni, 18 militari nord-coreeni dezertând deja din pozițiile de la granița dintre regiunile Bryansk și Kursk, potrivit rapoartelor mass-media din 15 octombrie.

Coreea de Nord a furnizat și rachete către Rusia , acestea fiind utilizate pentru a ataca teritoriul Ucrainei. În urmă cu câteva săptămâni, Kievul a raportat prezența unor ofițeri nord-coreeni în teritoriile ocupate de Rusia în estul Ucrainei, dezvăluind că șase dintre acești soldați au murit în urma unui atac al armatei ucrainene asupra regiunii Donețk.

La 8 octombrie, Ministerul sud-coreean al Apărării a declarat că este destul de probabil ca Coreea de Nord să trimită o parte din forțele sale armate regulate în Ucraina în sprijinul Rusiei.

Patru nave mari de desant au fost utilizate pentru a transfera contingentul de trupe din Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC), servind drept acoperire pentru trei fregate. Aceste nave au sosit la Vladivostok din porturile Cheongjin, Hamhin și Musudan. După plecarea din 8 octombrie, o a doua plecare a fost efectuată cinci zile mai târziu, pe 13 octombrie. De asemenea, au fost înregistrate zboruri regulate ale aeronavelor de transport militar greu An-124 Ruslan, care nu au mai zburat spre RPDC din 1990.

Unitățile nord-coreene urmează să fie dislocate pe terenuri de antrenament în apropiere de Vladivostok, Ussuriysk, Khabarovsk și Blagoveshchensk, unde vor fi supuse unui antrenament suplimentar și apoi vor fi trimise să lupte împotriva Ucrainei. Raportul include, de asemenea, imagini din satelit din 16 octombrie care arată nord-coreenii aliniați la in unităților militare ruse.

Soldații și ofițerii RPDC vor primi uniforme rusești, arme rusești și noi cărți de identitate din partea Federației Ruse, pentru a putea astfel să identifice ca fiind din Republica Sakha (Yakutia) și Bureatia.

La 12 octombrie, Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a raportat că mai multe mii de soldați nord-coreeni au fost instruiți în Rusia și ar putea fi desfășurați pe frontul din Ucraina.

La 13 octombrie, Zelenski a anunțat că Coreea de Nord furnizează nu numai arme Rusiei, ci și personal pentru forțele sale militare, îndemnând partenerii occidentali să sporească sprijinul pentru Ucraina. La 14 octombrie, într-o alocuțiune, Zelenski a menționat implicarea activă a Coreei de Nord în război.

La 16 octombrie, Zelenski a adăugat că Coreea de Nord trimite, de asemenea, muncitori în fabricile rusești. La 17 octombrie, Zelenski a precizat că Rusia intenționează să angreneze aproximativ 10 000 de soldați nord-coreeni în războiul de agresiune pe care-l duce împotriva Ucrainei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel