Danemarca va înceta pregătirea piloților ucraineni de F-16 în 2025

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Avioane F-16 / Forțele Aeriene Daneze
Avioane F-16 / Forțele Aeriene Daneze

Ministrul danez al apărării, Troels Lund Poulsen, a declarat în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său norvegian, Bjorn Arild Gram, că ucrainenii nu vor mai putea continua să se antreneze pe avioane de luptă F-16 în Danemarca după 2024, potrivit agenției de presă Ritzau.

Poulsen a declarat că Danemarca "nu va putea continua pregătirea piloților ucraineni după 2024", când va trece la avioanele de luptă F-35, deoarece baza aeriană Skrydstrup, unde se pregătesc acum ucrainenii, va fi folosită pentru aceste aeronave.

Oficialul a anunțat că, până la sfârșitul programului de pregătire, "aproximativ 20" de piloți ucraineni vor fi terminat pregătirea pe avioanele F-16.

Acesta a menționat că țara sa își va continua contribuția la formarea piloților ucraineni, dar în alte țări.

,,Astăzi, piloții ucraineni se antrenează și în România, dar nu s-a decis încă dacă Danemarca se va alătura acestui proces și, dacă da, cum", a explicat Poulsen.

Danemarca, împreună cu Țările de Jos, a condus coaliția internațională a avioanelor de luptă, în cadrul căreia piloții ucraineni se antrenează pe avioanele de luptă F-16.

Danemarca lucrează "la capacitate maximă" pentru a livra în această vară primele 4 avioane de luptă F-16 din cele 19 promise Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel