”Dacă vine o criză sau războiul”. Suedia actualizează ghidul special de supraviețuire, destinat cetățenilor, pe baza lecțiilor din Ucraina

Militari suedezi / Armata suediei
Militari suedezi / Armata suediei

Un ghid despre modul de pregătire pentru război va fi trimis, din noiembrie, la peste 5 milioane de gospodării din Suedia, a declarat ministrul Apărării Civile Carl-Oskar Bohlin.

Suedia își actualizează ghidul de pregătire a populației pentru război. Acesta include informații despre apărarea civilă și militară, măsuri de siguranță în caz de atacuri aeriene, utilizarea adăposturilor și gestionarea situațiilor de urgență.

”O lume în schimbare, incertă, necesită pregătiri mai intense”, este premisa de la care pleacă documentul, explică ministrul Apărării Civile Carl-Oskar Bohlin, în cadrul prezentării ghidului.

Ghidul de 31 de pagini, este substanțial mai mare decât versiunea anterioară și include recomandări și așa-numitele liste de verificare (check-list), adică o serie de lucruri de făcut care vă vor permite să supraviețuiți timp de o săptămână fără ajutor extern, în caz de criză sau agresiune militară.

Autorii recomandă, de asemenea, aprovizionarea cu alimente, inclusiv pentru animalele de companie.

Armata Suediei, în colaborare cu NATO, are ca scop principal apărarea Suediei împotriva agresiunilor militare și protejarea granițelor. Armata colaborează cu alte instituții pentru a oferi suport logistic și militar, menținând funcționalitatea infrastructurilor esențiale și protecția civililor în situații de criză sau război.

 

Lecții învățate din agresiunea rusă în Ucraina

Noua broșură include experiența Ucrainei care s-a apărat împotriva agresiunii ruse din 2022. Ucraina a demonstrat că o populație bine informată și pregătită, împreună cu un sistem de apărare civilă solid, poate face față unui atac masiv.

Astfel, există un nou capitol, dedicat adăpostului și evacuării în cazul atacurilor aeriene cu rachete și drone. După cum a explicat și oficialul suedez, experiența războiului rusesc din Ucraina arată că există o mare probabilitate ca obiectivele civile să devină ținte.

Spre exemplu, sunt oferite sfaturi privind pregătirea individuală, cum ar fi stocarea de apă și hrană, cetățenii fiind îndemnați să aibă rezerve de apă, hrană și medicamente pentru cel puțin o săptămână.

De asemenea, în caz de alarmă, cetățenii trebuie să se evacueze rapid, să se adăpostească și să asculte instrucțiuni pe Radio P4, radioul suedez de stat.

Cetățenii trebuie să-și pregătească un bagaj de urgență - format din documente, apă, medicamente și haine - care să poată fi accesat rapid, în caz de evacuare.

Alte subiecte adăugate includ Suedia în NATO, precum și apărarea psihologică și atacurile cibernetice. Ghidul este disponibil pe site-ul web al Biroului pentru Protecție Civilă și Pregătire.

În noiembrie, o versiune tipărită va fi trimisă prin poștă tuturor gospodăriilor din Suedia, a anunțat ministrul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel