Cyber: Campionatul European de Securitate Cibernetică de la București, în etapa finală

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Un număr de 19 ţări şi-au anunţat participarea la etapa finală a Campionatului European de Securitate Cibernetică de la Bucureşti, se arată pe pagina oficială a competiţiei.

Pe lista ţărilor ce vor intra în competiţia ajunsă la cea de-a VI-a ediţie se află: Cipru, Belgia, Austria, Cehia, Danemarca, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Liechtenstein, Olanda, Norvegia, Polonia, România, Spania, Elveţia şi Marea Britanie.

Etapa finală a Campionatului European de Securitate Cibernetică, competiţie în cadrul căreia echipa României a ocupat locul secund în anii 2017 şi 2016, se va desfăşura în acest an la Bucureşti, în perioada 9 - 11 octombrie, la Palatul Parlamentului.

"Prin Campionatul European de Securitate Cibernetică se oferă acestor concursuri un caracter multinaţional - echipele fiecărui stat fiind implicate atât în exerciţii de colaborare, cât şi în competiţie - pentru a colabora şi, în cele din urmă, a concura între ei. Probele campionatului acoperă domenii, precum: securitate web, securitate mobilă, puzzle-uri criptografice, inginerie inversă şi investigaţii, pentru care vor acumula puncte", se precizează pe pagina competiţiei.

Pentru etapa naţională, înscrierile se vor încheia pe data de 5 aprilie, iar ulterior, în perioada 5 - 7 aprilie, va avea loc prima sesiune de calificare (online), urmată de o serie de competiţii desfăşurate în intervalul mai - august. În septembrie, va avea loc o sesiune de training de nouă zile cu specialişti din domeniu.

 

Scenariul

 

Potrivit organizatorilor - Serviciul Român de Informaţii (SRI), Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) şi Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI) - echipele vor trebui să se transpună într-un scenariu care presupune dezvoltarea şi apărarea unei infrastructuri. Partea cea mai importantă va rămâne dezvoltarea şi apărarea propriei infrastructuri, dar atacarea celorlalte echipe va aduce puncte, reiese din prezentare.

Fiecare ţară participantă va avea o echipă selecţionată în urma fazei naţionale a concursului. Echipele vor fi formate din doi (maxim trei) antrenori şi cel mult zece concurenţi din două categorii: cinci juniori (între 16 şi 20 ani) şi cinci seniori (între 21 şi 25 ani).

În 2017, România a câştigat locul II la Campionatul European de Securitate Cibernetică, ce a avut loc în Spania, la Malaga (dintr-un total de 15 ţări participante), egalându-şi astfel performanţa de la ediţia precedentă, când s-a clasat tot pe poziţia a doua (dintr-un total de zece ţări participante).

Anul trecut, România s-a situat pe locul nouă, iar în 2015 a ocupat locul cinci, după Austria, Germania, Elveţia şi Spania.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel