”Au doborât deja zeci de drone”. Aviația sportivă ucraineană ajută la distrugerea UAV-lor de recunoaștere ale Rusiei

Yak-52, în contracararea UAV-urilor rusești /captură de ecran
Yak-52, în contracararea UAV-urilor rusești /captură de ecran

Amenințarea dronelor rusești este combătută cu ajutorul grupurilor aeriene mobile. Un rol în distrugerea acestor drone îl are și aviația sportivă ucraineană.

Pe 29 iunie, Forbes a publicat un videoclip cu ucraineni folosind un avion Yak-52 pentru a doborî dronele inamice cu o armă. Imaginea arată o abordare similară cu cea prezentată acum câteva săptămâni de presa ucraineană, aspect relatat și de DefenseRomania.

Înregistrarea video a fost făcută de o dronă rusească, iar din captura de imagine se poate vedea cum doi piloți ucraineni din cabina deschisă a unui Yak-52, construit în anii 1970, își doboară ultima țintă - drona în sine.

Yak-52 și drona rusă sunt la doar câțiva metri una dintre ele. După cum a menționat publicația, se pare că pasagerul Yak-52, așezat pe bancheta din spate, este înarmat cu o pușcă, pe care o folosește pentru a distruge dronele.

 

Aviația sportivă ucraineană folosită pentru distrugerea dronelor rusești

 

Câteva detalii furnizează și purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, Ilya Yevlash, care confirmă că aviația sportivă ucraineană ajută la distrugerea UAV-urilor rusești de recunoaștere din regiunea Odesa.

Într-un interviu acordat New Voice, Ilya Yevlash recunoaște că oamenii din aviația sportivă chiar au oferit ajutor în contracararea UAV-urilor inamice. 

El a menționat că Forțele Aeriene lucrează în coordonare cu toți oamenii care și-au exprimat dorința de a participa la respingerea atacurilor aeriene ale Federației Ruse.

„Nu voi dezvălui încă acești oameni, dar au fost de acord să ajute Forțele Aeriene, să sprijine. Au abilități destul de bune de a trage dintr-o aeronavă ușoară. Au doborât deja zeci de drone. Destul de eficient. La un moment dat, în acest fel, s-a decis să se folosească și opțiunea aeriană, ca să spunem așa, a grupurilor mobile de foc”, a spus Yevlash.

Oficialul a subliniat că aceasta este una dintre opțiunile de luptă împotriva dronelor de recunoaștere rusești, care atacă în mod constant în teritoriile din prima linie și pot provoca daune mari.

”Nu putem intra în detalii, pentru că inamicul înțelege amenințarea și poate schimba tactica. Cu toate acestea, aceasta este una dintre metodele și opțiunile de a face față dronelor de recunoaștere, care poate provoca destul de multe probleme și care operează în mod constant în teritoriile din prima linie - în Odesa, Herson, Harkiv și alte regiuni în care ostilitățile au loc în prezent”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel