Cum se schimbă politica Franței după alegeri? Liderul extremei drepte și mâna dreaptă a Marinei Le Pen anunță sprijin logistic, dar fără trupe și rachete cu rază lungă

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Marine Le Pen și Jordan Bardella; Photo source: Marine Le Pen @OfficialFacebook
Marine Le Pen și Jordan Bardella; Photo source: Marine Le Pen @OfficialFacebook

Liderul extremei drepte franceze, Jordan Bardella în timpul prezentării programului său electoral la Paris, că va menține sprijinul Franței pentru Ucraina, dar se va opune trimiterii de trupe franceze și de rachete cu rază lungă de acțiune dacă va accede la putere în urma alegerilor legislative, informează Agerpres, care citează AFP. Potrivit tuturor sondajelor din Franța, Jordan Bardella ar urma să devină noul premier după alegerile din aceste săptămâni.

"Sunt pentru ca sprijinul logistic și în echipamente de apărare pentru Ucraina să continue, dar linia roșie se menține în privința trimiterii de rachete cu rază lungă de acțiune sau de echipament militar care ar putea avea consecințele unei escaladări, adică de material care ar putea lovi direct orașele ruse. Cred că aceasta va crea condiții pentru o co-beligeranță a Franței și pentru o escaladare în fața unei puteri nucleare," a declarat Bardella.

Jordan Bardella, președintele partidului Adunarea Națională (RN), a dat asigurări că va fi "extrem de vigilent" în fața "tentativelor de ingerință ale Rusiei." "Consider Rusia o amenințare multidimensională atât pentru Franța, cât și pentru Europa," a spus Bardella.

El a deplâns faptul că "Rusia contestă interesele franceze" asupra "zonelor de influență istorică în Africa," în Marea Neagră și în teritoriile franceze de peste mări.

"Voi fi extrem de vigilent la tentativele de ingerință ale Rusiei, dar și ale tuturor statelor și puterilor din lume," a afirmat el.

Campania pentru alegerile legislative din Franța a intrat luni în prima sa săptămână.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel