Cum răspunde Rusia sancțiunilor: Interzice cooperarea militară cu companii de armament, inclusiv din SUA

Darius Muresan |
Data publicării:

Rusia a interzis cooperarea militară cu 74 de companii străine ca răspuns la sancţiunile occidentale, a anunţat marţi Kremlinul, citat de DPA, potrivit Agerpres.

Lista include companii din diverse "ţări neprietenoase", între care 20 din Germania. Ea include de asemenea companii din Bulgaria, Marea Britanie, Canada, Republica Cehă, Estonia, Lituania, Slovacia, Muntenegru, Polonia şi Statele Unite.

În urma invadării Ucrainei de către Rusia la 24 februarie, numeroase ţări, precum şi Uniunea Europeană au impus sancţiuni de amploare împotriva Moscovei.

Rusia răspunde în mod regulat cu contramăsuri. În mai, de exemplu, Moscova a interzis legăturile de afaceri cu aproximativ 30 de companii, dintre care majoritatea sunt foste filiale ale companiei energetice ruse Gazprom.

 

Sancțiuni occidentale împotriva industriei ruse de apărare

 

Amintim că în pofida sancțiunilor impuse de Occident companiilor ruse din industria de apărare, nu mai puțin de 24 de producători ruși de armament implicați în producția de rachete de croazieră Kalibr și a altor sisteme de luptă rusești utilizate în războiul împotriva Ucrainei nu sunt afectați de sancțiunile impuse de Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii sau Regatul Unit al Marii Britanii, potrivit unei analize a think tank-ului ucrainean StateWatch.

Printre companiile rusești care s-au sustras sancțiunilor se numără NPO “Novator”, producătorul rachetei de croazieră Kalibr folosită intens de forțele ruse pentru a lovi infrastuctura din orașele ucrainene provocând numeroase victime în rândul populației civile.

“Vostochnaya Verf”, o companie de construcții navale cu sediul în Vladivostok, producătorul navelor de desant clasa Serna folosite inclusiv în timpul asaltului Rusiei asupra Insulei Șerpilor, nu este nici ea inclusă pe lista entităților ruse sancționate de Occident.

Uzina Electromecanică „Kupol”, o altă companie nesancționată, continuă să producă în mod activ tehnică de luptă folosită în războiul Rusiei împotriva Ucrainei. 

CITEȘTE ȘI: De la tancuri la rachete și UAV-uri, Rusia vrea să crească producția de arme cât mai repede. Apare întrebarea: Dacă are şi cu ce?

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel