După cum a precizat ieri şi DefenseRomania, surse rusești de pe rețelele de socializare au informat, pe 13.06.2024, că Podul Crimeea a fost protejat împotriva atacurilor cu drone maritime ucrainene, prin amplasarea unei bariere de barje din direcția Mării Negre. Mai multe imagini care confirmă acest lucru au fost publicate pe Internet.
Amenințarea unui atac al dronelor maritime asupra Podului Crimeea nu a dispărut, partea ucraineană anunțând în mod repetat că intenționează lovirea acestuia.
Ca urmare, autoritățile ruse au decis să întărească protecția obiectivului de importanță strategică. În acest scop, au fost amplasate 17 barje în apropierea arcadelor din zona navigabilă, care protejează podul din direcția Mării Negre.
Naval News notează că rușii au construit mijloace de apărare în apropierea podului încă de la începutul invaziei la scară largă în 2022. În acest timp, au fost instalate sisteme antiaeriene, instalaţii de fumizare - o procedură standard pentru a masca podul, radare și alte sisteme de apărare, iar patrulele au fost intensificate.
Publicaţia Militarnyi aminteşte că în timpul unei furtuni care a avut loc în decembrie 2023, unele dintre barjele care ''protejau podul'' de la dronele ucrainene s-au scufundat sau au fost aduse la țărm.
Rapoartele despre instalarea barjelor au apărut în august 2023. La acel moment, s-a raportat că distanța dintre ele era de aproximativ 200 de metri, dar acum sunt mult mai aproape.
Rușii au desfășurat, de asemenea, o navă-țintă de tip Proiect 436BIS(R) în apropierea podului, care ar fi trebuit să protejeze acest element de importanță strategică împotriva rachetelor ghidate prin radar.
Cu toate acestea, unele dintre aceste mijloace de apărare nu au fost suficient de eficiente, iar Ucraina a reușit să atace cu succes de două ori importantul punct de trecere, atât pe uscat, cât și pe mare.
"Militarnyi" a raportat recent că rușii au intensificat transporturile de combustibil pe podul Kerci după ce Forțele Armate Ucrainene au lovit toate feriboturile Flotei ruse din Marea Neagră.
Până de curând, transportul de produse petroliere și muniții pe podul către Crimeea a fost interzis de guvernul rus, deoarece ar putea provoca accidente care ar putea cauza daune semnificative structurii. Produsele petroliere și încărcăturile explozive, cum ar fi muniția, erau transportate pe mare, cu feribotul sau cu nave mari de desant.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News