Cum arată superioritatea aeriană a Rusiei: Ucraina a forțat „măreața” aviație militară rusă să-și disperseze avioanele, inclusiv Su-34, cu costuri mai mari

Ionel Copcea |
Data publicării:
Su-34 rusesc, foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Su-34 rusesc, foto: Ministerul Apărării de la Moscova

În ultimul raport zilnic al Serviciului de Informații militare din Marea Britanie, publicat pe pagina Ministerului Apărării pe 03.05.2024, se arată că atacul ucrainean de săptămâna trecută asupra unui aerodrom rusesc din Ținutul Krasnodar, a provocat o serie de consecințe.

Astfel, aproximativ 40 de avioane de luptă de diverse tipuri, între care și aeronave de bombardament Su-34, au fost dispersate pe alte aerodromuri, situate la distanțe mai mari de linia frontului.

Potrivit analiștilor militari britanici, o astfel de măsură nu va avea prea multe efecte immediate, însă, pe termen lung, aceasta ar putea crea anumite dificultăți Moscovei. De exemplu, va crește timpul necesar pentru întrebuințarea în luptă a aeronavelor.

“Pentru a menține frecvența actuală pe câmpul de luptă, durata zborurilor va trebui mărită, iar acest lucru va necesita mai mult combustibil și va crește costurile, precum și volumul de muncă al echipajelor”, se arată în raportul serviciilor secrete britanice.

2. Avion de t... (su-34_96670100.png)

 

Ucrainenii au lovit în Krasnodar baza unde e dislocat Regimentul 797 Aviație

 

Comentariul autorului: Atacul la care face referire raportul Serviciului de Informații din cadrul Ministerului britanic al Apărării a fost executat de dronele kamikaze ucrainene pe 27 aprilie 2024.

Acesta a vizat aerodromul Kushchyovskaya din Ținutul Krasnodar, pe care este dislocat Regimentul 797 Aviație de Instrucție al armatei ruse.

În urma loviturii aeriene, se pare că mai multe avioane militare rusești au fost avariate și a fost distrus un depozit în care se aflau kituri universale de planare și corecție, pe care armata rusă le folosește pentru a transforma bombele de aviație în arme de mare precizie, lansate de la distanță.

Procedura de dispersare a aeronavelor pe aerodromuri mai îndepărtate a mai fost folosită anterior de Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse, în urma unor atacuri ucrainene cu drone.

De exemplu, mai multe bombardiere strategice de tip Tu-95MS au fost redislocate de pe aerodromul Engels din Regiunea Saratov pe aerodromul Olenya din Regiunea Murmansk. Acestea sunt folosite în mod frecvent pentru lansarea de rachete decroazieră Kh-101/Kh-555 asupra unor ținte de pe teritoriul Ucrainei, decolând din nordul Rusiei și deplasându-se chiar până în zona Mării Caspice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel