Cum ar răspunde SUA unui atac nuclear lansat din Rusia

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, David Goldfein, a asigurat că există o serie de pași pe care SUA i-ar urma în cazul în care ar fi atacată nuclear de Rusia.

Într-un asemenea scenariu, oficialul american spune că SUA ar lua imediat anumite măsuri, urmând un contraatac, informează Daily Express.

Practic, într-o primă etapă imediată a unui atac nuclear rus împotriva Americii, SUA și aliații din NATO ar lansa un contraatac total. Șeful Statului Major al US Air Force spune că într-un asemenea scenariu ar lua legătura imediat cu generalul Tod Wolters, Comandamentul European al Statelor Unite, iar într-o clipă Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii în colaborare cu aliații NATO ar lansa contraatacul.

 

Contraatac masiv și posibil răspuns nuclear împotriva Rusiei în caz de atac

 

Contraatacul ar fi unul masiv și ar implica trupe ale forțelor speciale, avioane de vânătoare, sincronizări de comandă-control, și atacuri cibernetice etc.

Ulterior, generalul Goldfein spune că ar lua legătura cu generalul Terrence O'Shaughnessy (NORAD) și cu comandantului STRATCOM, generalului John Hyten, care îl vor informa pe Goldfein despre modul în care un atac nuclear poate fi lansat ca factor de descurajare.

Totodată, generalul Goldfein spune că contraatacul ar trebui completat de submarinele nucleare. El a mai precizat că toate aceste măsuri ar trebui să se desfășoare simultan în cazul în care SUA ar fi atacată nuclear.

În cadrul aceleiași conferințe, generalul american a mai precizat că rachetele balistice inamice ar putea fi interceptate de către SUA din aer, dând exemplul avioanelor F-35.

 

Tensiunile dintre SUA și Rusia, la un nivel îngrijorător de mare

 

Generalul Goldfein a apreciat faptul că administrația Trump creează o forță spațială, spunând că armata dezvoltă lasere pentru a apăra SUA dincolo de atmosfera Pământului.

În prezent, Rusia deține aproximativ 48% din armele nucleare ale omenirii.

Tensiunile dintre SUA și Rusia se află la un nivel îngrijorător de mare după ce Trump a denunțat tratatul INF, suspendat de SUA, iar ca răspuns Rusia a ieșit acum două zile oficial din tratat.

Tratatul INF, semnat de SUA şi URSS în 1987, a interzis rachetele cu lansare de la sol capabile să transporte focoase nucleare pe o distanţă între 500 şi 5.500 de kilometri. În virtutea decretului care intră în vigoare de la semnarea sa, Rusia nu se mai conformează prevederilor tratatului.

Semnarea tratatului INF pe vremea Războiului Rece a pus capăt crizei declanşate de desfăşurarea în Europa a rachetelor sovietice SS-20 cu focoase nucleare. Suspendarea sa provoacă temeri privind o nouă cursă a înarmărilor între Moscova şi Washington.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel