Publicitate
Zborul de testare a fost efectuat sub controlul unei stații terestre, pe un traseu prestabilit în cadrul căruia aeronava a trebuit să efectueze manevre în direcție și altitudine, precum și schimbări frecvente de viteză.
Potrivit producătorilor, vehiculul aerian fără pilot folosește elemente de inteligență artificială la un nivel ridicat și reprezintă primul avion militar care a fost proiectat și construit în Australia în ultimii 50 de ani.
“Loyal Wingman” (“Copilotul loial”), cu o lungime de 11,6 metri și cu o rază de acțiune mai mare de 3.700 km, este proiectat să escorteze avioanele de luptă F/A-18E/F și F/A-18G Super Hornet operate în prezent de Forțele Aeriene Australiene.
Drona poate transporta diferite tipuri de încărcături în partea frontală și poate fi echipată cu armament la bord pentru a acționa în sprijinul avioanelor de luptă cu pilot.
Guvernul australian a anunțat deja că va suplimenta investiția inițială cu 89 de milioane de dolari, pentru producția a altor trei aeronave similare, destinate constituirii echipelor tactice aeriene mixte, formate din avioane pilotate care coordonează formații de drone. Anterior, Boeing a informat că o aeronavă cu pilot va putea la un moment dat să coordoneze în aer acțiunile a până la 16 astfel de drone.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News