Cu o cerere în continuă creștere, companiile din industria de apărare sunt pe val: Rheinmetall modifică, de la o lună la alta, estimările de vânzări

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Tanc Leopard 2, pe linia de asmblare a Rheinmetall
Tanc Leopard 2, pe linia de asmblare a Rheinmetall

Companiile din industria de apărare sunt pe val, Reuters remarcând faptul că vânzările de arme au crescut puternic, impulsionate de reducerea blocajelor lanțului de aprovizionare, dar mai ales ca urmare a cheltuielilor crescute pentru apărare, generate de asistența militară pentru Ucraina în conflictul său împotriva Rusiei.

Publicitate

După ce în primele luni de război, Statele Unite și aliații au furnizat Ucrainei arme și echipamente aflate ”în depozitele” Armatei, agresiunea prelungită a Rusiei împotriva vecinului nostru de la est forțează statele occidentale să treacă la comenzi suplimentare de armament.

Companiile de apărare este de așteptat să anunțe vânzări mai mari în raportările pentru trimestrul IV din 2022. Totuși, o reducere a bugetului pentru apărare ar avea un impact negativ asupra companiilor principale de apărare, cum ar fi Lockheed Martin Corp, Raytheon Technologies Corp, General Dynamics Corp și Northrop Grumman Corp, care se bazează pe contractele cu guvernul SUA pentru o mare parte din veniturile lor, scrie Reuters.

În cele din urmă, Raytheon Technologies a depășit marți estimările de profit pentru al patrulea trimestru, deoarece cererea puternică de călătorii cu avionul a stimulat comenzile pentru motoarele cu reacție, piese și servicii. Compania a raportat un venit net ajustat de 1,27 USD pe acțiune.

 

Rheinmetall își ajustează așteptările

Foto: Leopard 2 A4

Rheinmetall și-a ajustat în sus vânzările la doar 2 luni de la precedenta comunicare, estimând o creștere cu 10% a vânzărilor.

CEO-ul Armin Papperger a declarat pentru revista germană Stern că se așteaptă ca vânzările să crească la 11-12 miliarde de euro în 2025, față de cifra de 10-11 miliarde de euro, estimată de companie în luna noiembrie.

Rheinmetall, împreună cu Krauss-Maffei Wegmann, fabrică tancurile Leopard, iar Germania este acum sub presiunea Kievului și a unor aliați să le trimită în Ucraina. Astfel, acțiunile Rheinmetall au crescut în ultimul an cu 170%, iar pentru 2022, compania se așteaptă la vânzări de 6,5 miliarde de euro.

Rheinmetall a furnizat până acum Ucrainei sisteme de apărare aeriană, care sunt folosite pentru a combate dronele. În plus compania german produce diferite tipuri de muniție, camioane militare și un spital de campanie, care ajung în Ucraina a spus Papperger.

Întrebat cât câștigă compania din vânzarea tancurilor de luptă Leopard 2, el a spus că Rheinmetall vizează o marjă de profit înainte de impozitare de cel puțin 10%.

Germania a generat o serie de reacții negative din partea unor aliați NATO, cum ar fi Polonia, în urma refuzului de a trimite Kievului tancuri Leopard 2 de fabricație germană.

Totuși, un purtător de cuvânt al companiei a declarat grupului de presă RND că Rheinmetall are capacitatea de a livra Ucrainei 139 de tancuri Leopard.

Rheinmetall ar putea trimite 29 de tancuri Leopard 2A4 până în aprilie-mai și alte 22 de tancuri la sfârșitul acestui an sau începutul lui 2024, a spus purtătorul de cuvânt.

De asemenea, ar putea furniza 88 de tancuri Leopard 1 mai vechi, a spus persoana, fără a oferi un interval de timp pentru potențiala lor livrare, arată Reuters.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel