Totuși, conform surselor citate, Japonia ar putea trimite avioane de patrulare în zona Strâmtorii Hormuz şi a Golfului Persic.
"Monitorizăm cu atenţie situaţia şi continuăm să colectăm informaţii, prin colaborarea strânsă cu Statele Unite şi cu alte ţări", a declarat Yoshihide Suga, secretar de stat în cadrul Guvernului nipon, informează Mediafax.
După Germania, Japonia refuză și ea SUA
La rândul său, Guvernul Angela Merkel a respins, miercuri seară, solicitarea Administraţiei Donald Trump adresată Germaniei de a participa la misiunea navală din Golful Persic, care are rolul contracarării acţiunilor Iranului.
Administraţia Donald Trump a cerut oficial mai multor ţări aliate să participe la o coaliţie militară internaţională pentru securizarea tranzitului navelor prin Strâmtoarea Hormuz, situată la intrarea în Golful Persic.
Marea Britanie a anunţat săptămâna trecută trimiterea de nave militare în zona Golfului Persic, pentru escortarea tuturor vaselor sub pavilion britanic, în contextul tensiunilor cu Iranul, care a capturat un petrolier britanic ca reacţie la o măsură similară adoptată de Londra. Marea Britanie a anunţat că va încerca să creeze o misiune europeană de protecţie maritimă pentru a asigura tranzitul navelor prin Golful Persic, în contextul în care Iranul a capturat un petrolier britanic.
Rusia şi Iranul au anunţat marţi semnarea unui protocol de cooperare militară care include posibilitatea efectuării de exerciţii navale comune în Strâmtoarea Hormuz, în contextul tensiunilor cu Statele Unite şi Marea Britanie.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News