Publicitate
Ultimul conflict din Transcaucazia a arătat cum, cu ajutorul dronelor destul de simple și a “muniției rătăcitoare” este posibilă distrugerea eficientă a echipamentelor și pozițiilor militare inamice.
De exemplu, dronele de atac turcești Bayraktar TB2 folosite de armata azeră au lovit sistemele de armament armene cu rachete dirijate MAM-L de la o distanță de 15 kilometri, fără a intra în raza de acțiune a lansatoarelor portabile (MANPADS).
Analiștii ruși semnalează că, din păcate pentru ei, Forțele Armate ale Federației Ruse nu au arme de acest gen în cantități suficiente. Acesta este motivul pentru care, piloții de pe elicopterele Mi-24N și Ka-52, precum și de pe avioanele de asalt Su-25, adesea riscându-și viața, lovesc pozițiile inamice cu muniție nedirijată.
Lipsă acută de rachete pentru lansatoarele Tornado-S, „omologul” HIMARS
De asemenea, potrivit acestora, este evident că Forțele Armate ale Federației Ruse au o lipsă de rachete pentru lansatoarele multiple de înaltă precizie din familia Tornado-S și de obuze de tip Krasnopol pentru piesele de artilerie.
Acestea sunt muniții scumpe și sunt, probabil, produse în cantități mici, deoarece utilizarea lor este rareori raportată.
În același timp, Forțele Armate ale Ucrainei folosesc un număr relativ mic de lansatoare M142 HIMARS și M270 de calibru 227 de milimetri, obuziere remorcate M777 și tunuri autopropulsate de calibru 155 de milimetri transferate de către țările occidentale. Mai mult decât atât, muniția de înaltă precizie este utilizată în mod regulat, ceea ce perturbă logistica trupelor ruse, așa cum s-a întâmplat în direcția Herson. După ce au distrus poduri din zonă, Forțele Armate ale Ucrainei au lăsat trupele ruse fără o aprovizionare adecvată.
În ultimele șase luni, Forțele Armate ale Federației Ruse susțin că au distrus un număr mare de astfel de sisteme de armament ale armatei ucrainene. Pe Internet apar în mod frecvent imagini cu modul în care dronele rusești de tip Lancet lovesc obuziere M777. Cu toate acestea, Occidentul are sute de obuziere similare pentru Forțele Armate ale Ucrainei.
În concluzie, specialiștii ruși atrag atenția asupra faptului că, în secolul XXI, conflictele trebuie să se desfășoare cu arme moderne. Federația Rusă dispune de astfel de arme, dar fie sunt în cantități mici, fie trebuie îmbunătățite. Prin urmare, ar fi necesară o mobilizare mai mare a Complexului Militar Industrial.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News