Criza celor 1.848 de piloți în SUA. Piloții ce se pregătesc pe T-38 pentru F-22 sau F-35 ar putea fi redirecționați către alte tipuri de avioane

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Piloți de F-16 Fighting Falcon, în timpul unor manevre de antrenament
Piloți de F-16 Fighting Falcon, în timpul unor manevre de antrenament

Piloții Forțelor Aeriene ale SUA care termină programe de pregătire pe avioane T-38 Talon ar putea fi nevoiți să nu piloteze avioane de luptă, așa cum se așteptau, ci alte tipuri de aeronave inclusiv bombardiere.

Potrivit celor de la Defense News acest lucru s-ar putea întâmpla din cauza faptului că există o criză la nivelul piloților americani. Numărul insuficient al acestora e confirmat și de oficiali ai U.S. Air Force.

Provocările legate de numărul insuficient de piloți au fost prezentate într-un document oficial ce datează din luna august, ajuns în posesia celor de la Defense News și confirmat de un oficial al Forțelor Aeriene.

Astfel, acești piloți care termină pregătirea pe avioane T-38 ar urma să fie repartizați să zboare aeronave care nu sunt de luptă sau chiar bombardiere.

„Ne lipsesc 1.848 de piloți, dintre care 1.142 sunt piloți de luptă,” se menționează în documentul oficial. „Deși am prefera să trimitem fiecare absolvent calificat de T-38 la o unitate de antrenament formal pentru piloți de luptă, circumstanțele ne obligă să utilizăm capacitatea disponibilă pentru a maximiza producția de piloți. Pe termen scurt, pe lângă alocările tradiționale pentru avioane de luptă / bombardiere, absolvenții T-38 vor fi repartizați la alte misiuni, inclusiv instrucția inițială cu T-6 și opțiuni pentru aeronave care nu sunt de luptă/bombardiere”.

2. T-38 Talon... (t-38-talon_63360800.jpg)

T-38 Talon. Photo source: Departamentul de Stat al SUA

Generalul american Travolis Simmons, directorul de instruire și pregătire, a confirmat provocările pe care le întâmpină aviația militară americană, pentru Military Times, citat de sursa menționată.

În ciuda dificultăților de recrutare din anul fiscal anterior, Forțele Aeriene Americane încearcă să își revină prin atragerea de noi piloți.

Pentru moment, documentul descrie cum viitorii piloți care se pregătesc pe T-38 vor prioritiza toate tipurile de aeronave, nu doar avioanele de luptă și bombardierele, pentru a asigura o adaptare la noile nevoi. Se menționează, de asemenea, că studenții pot să se ofere voluntari pentru oportunități de a pilota avioane ce nu sunt de luptă sau bombardiere.

Oficialul american a mai precizat că piloții afectați de această schimbare ar putea avea opțiunea de a trece ulterior voluntar la aeronave de luptă sau bombardiere.

 

Aviația militară americană, cea mai puternică din lume. Dar în căutare de piloți

 

3. Pilot de a... (pilot-american-de-f-16_41300600.jpg)

Pilot de avion F-16 al U.S. Air Force. Sursa Foto: U.S. European Command (EUCOM)/Senior Airman Raya Feltner

Aviația americană este una dintre cele mai puternice și avansate forțe aeriene din lume și joacă un rol esențial în desfășurarea de operațiuni militare globale.

Pe lângă avioane de luptă, inclusiv aeronave stealth ca F-22 Raptor sau F-35 Lightning II, U.S. Air Force operează și bombardiere B-52 Stratofortress, B-1 Lancer și B-2 Spirit, care sunt folosite pentru misiuni de bombardament strategic pe distanțe lungi.

Deși cei de la Defense News nu menționează pentru ce aeronave e criză de piloți, în afară de bombardiere, putem presupune că e vorba de avioane de transport C-130 Hercules, C-17 Globemaster III și KC-135 Stratotanker care sunt folosite pentru transportul de trupe și echipamente, precum și pentru realimentarea în aer.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel