Ucraina a lovit cu rachete ATACMS o stație radar și aerodromul Saki în Crimeea. Apărarea antiaeriană „modernă” rusă nu a făcut față tuturor ATACMS

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
ATACMS / Foto: Lockheed Martin
ATACMS / Foto: Lockheed Martin

Surse ale publicației Astra au relatat că în această noapte Forțele Armate ale Ucrainei au lovit cu ATACMS pe teritoriul aerodromului militar Saki din Novofedorivka.

Azi noapte, au fost raportate explozii puternice în diferite părți ale peninsulei Crimeea. Potrivit canalului de telegram Astra, două stații radar au fost distruse în urma atacului.

Prima stație radar a fost distrusă în urma atacului de la aerodromul militar Saki din satul Novofedorovka, districtul Saki, a informat și canalul de telegram ucrainean „Crimean Wind”, citat de publicația RBC Ukraina.

Publicația Astra notează la rândul său atacul cu rachete ATACMS din această noapte al Forțelor Armate ale Ucrainei a vizat și muniția de pe aerodromul Saki. Drept urmare, părți din aerodromul Saki fiind în flăcări după detonarea muniției.

În plus, o rachetă ATACMS a lovit locația sistemului rus de apărare aeriană la 5 km de satul Shovkovichne din districtul Saky. Ca urmare, stația radar a fost distrusă.

În plus, abonații canalelor de Telegram au raportat explozii în zona Okunivka (punct situat în extremitatea estică a peninsulei Crimeea). Locuitorii din Simferopol au auzit și explozii puternice.

În total, potrivit unor surse ucrainene, Forțele Armate de apărare ale Ucrainei au lovit Crimeea cu 4 rachete ATACMS, două dintre ele fiind doborâte de apărarea rusă.

Mihail Rajojaev, așa-zisul șef al administrației de ocupație din Sevastopol, a raportat doar despre „ amenințarea balistică”, iar mai târziu despre încheierea amenințării cu rachete.

 

Statul Major ucrainean a confirmat lovitura asupra aerodromului Saki din Crimeea

 

Statul Major a confirmat că aerodromul „Saki” din Crimeea a fost lovit - unul dintre aerodromurile operaționale pe care ocupanții ruși le folosesc pentru a controla spațiul aerian și a lansa lovituri împotriva Ucrianei.

Consecințele atacurilor sunt în curs de clarificare. Statul Major a subliniat că aerodromul era sub umbrela echipamentelor rusești „moderne” de apărare aeriană, care nu au putut proteja un obiectiv militar important. 

„În această seară, unitățile forțelor de rachete ale Forțelor Armate ale Ucrainei, în cooperare cu alte componente ale Forțelor de Apărare, ca parte a unui plan unificat, au lovit aerodromul „Saki” din Crimeea ocupată temporar. Acesta este unul dintre operațiunile aerodromurile pe care Rusia le folosește pentru a controla spațiul aerian, în special apele Mării Negre, și repartizarea loviturilor aeriene pe teritoriul ucrainean”, se spune în mesaj.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel