Întrebat dacă există vreo posibilitate ca licitația să fie reluată, ministrul Apărării s-a rezumat să precizeze că toate cele trei oferte ale firmelor ajunse la finalul procesului de selecție au venit cu oferte care conrespund cerințelor României.
„Din punctul meu de vedere, când discutăm de o asemenea procedură, toți cei trei competitori au produse care corespund cerințelor operaționale ale Statului Major al Forțelor Navale.
Raportul de audit este finalizat. El va fi supus aprobării secretarului de stat. Mărturisesc că eu nu am văzut încă raportul. În funcție de ce va comunica secretarul de stat, vom comunica și noi procedurile specifice, atât operatorilor cât și opiniei publice”, a declarat Gabriel Leș la România TV.
Ministrul Apărării a precizat că o cerință obligatorie pentru o astfel de achiziție e ca cele patru corvete militare să fie făcute într-un șantier din România, iar toți cei trei operatori ajunși la finalul licitației îndeplinesc această condiție.
Amintim că, în luna decembrie, Ministrul Apărării, Gabriel Leş, preciza că firma care va livra cele patru corvete militare, în valoare de 1,6 miliarde de euro, va fi anunţată până cel târziu la 12 ianuarie. La finalul licitației au ajuns trei competitori. Este vorba despre olandezii de la Damen, italienii de la Fincantierii și francezii de la Naval Grup.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News