"Testele structurale ale armamentului naval au avut loc în Marea Japoniei, cu un set de focuri de artilerie. Tunul A-190 de 100 mm și sistemele de artilerie automată cu șase țevi, AK-630, au fost testate în diferite moduri, dar au fost efectuate și activități de bruiaj", se arată în comunicatul Ministerului Apărării citat de TASS.
Navele auxiliare ale Flotei Pacificului, dar și avioanele și elicopterele aviației navale oferă sprijin pentru încercările corvetei pe mare, se mai arată în comunicat.
A treia corvetă din cadrul Proiectului 20380, botezată după numele eroului Rusiei, Aldar Tsydenzhapov, a fost dezvoltată de Biroul Central de Proiectare Almaz din Sankt Petersburg. Nava poate îndeplini misiuni de luptă împotriva navelor și submarinelor adversare dar și să ofere foc de artilerie pentru sprijin în operațiuni de atac amfibiu.
Corveta are o amprentă radar slabă, constructorii folosind materiale de absorbție a undelor radio și proiectând special corpul și suprastructura navei.
Navele din cadrul Proiectului 20380 sunt înarmate cu tunuri de artilerie automate, sisteme de rachete sol-aer și rachete supersonice. Corvetele din Project 20380 pot transporta un elicopter Ka-27. Acestea au un deplasament de maximum 2.200 de tone și un echipaj format din 99 de marinari.
Citește și: Rusia se pregătește de testarea corvetei Aldar Tsydenzhapov
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News