Coreea lui Kim joacă și cartea dronelor, iar dictatorul plusează: Inteligență artificială pentru vehiculele fără pilot

Imagine ilustrativă cu o dronă nord-coreeană
Imagine ilustrativă cu o dronă nord-coreeană

Coreea de Nord își arată interesul și pentru domeniul dronelor militare.

Kim Jong Un a asistat la o nouă demonstrație în care se putea observa cum noi „drone sinucigașe” au decolat și au distrus ținte de testare, inclusiv un fals tanc. Liderul de la Phenian i-a îndemnat cercetătorii nord-coreeni să dezvolte inteligență artificială pentru vehiculele fără pilot, a informat presa de stat luni, citată de Reuters.

Ministerul Unificării din Seul a declarat că este prima dată când Phenianul dezvăluie drone kamikaze.

Kim a vizitat sâmbătă Institutul de drone din Academia de Științe a Apărării din Coreea de Nord și a văzut un test de succes al dronelor care identifică și distrug corect ținte desemnate după ce au zburat pe diferite rute prestabilite, a declarat agenția de știri de stat KCNA .

Kim a cerut producția de mai multe drone sinucigașe care să fie folosite în infanterie tactică și unități de operațiuni speciale, cum ar fi drone de atac sinucigaș subacvatic, precum și drone de recunoaștere strategică și de atac multifuncțional, a spus KCNA.

Cunoscute și sub denumirea de muniții de tip ”loitering”, drone care patrulează în aer ore întregi, în așteptarea unei țintei, astfel de arme au fost utilizate pe scară largă în războiul din Ucraina, precum și în Orientul Mijlociu.

 

Inspirate din ”școala” iraniană și rusească de drone

 

Fotografiile publicate de presa de stat au arătat cel puțin 4 tipuri diferite de drone.

Asemănările vizuale dintre unele dintre dronele nord-coreene și Lancet produse de compania ZALA din Rusia sunt izbitoare.

Mai mult, unele drone au fost lansate cu ajutorul unor mici motoare de rachetă, înainte ca elicele lor să preia controlul, ceea ce ne duce cu gândul la dronele kamikaze Shahed, proiectate de Iran, folosite și de Rusia.

Când au fost întrebați despre aceste asemănări, oficialii de rang înalt din Coreea de Sud au spus că sunt necesare mai multe analize.

„Înțelegem că unele cadouri (drone) au fost date într-un schimb între Coreea de Nord și Rusia în trecut... Trebuie să analizăm diferite măsuri pentru a vedea dacă acestea au îmbunătățit performanța”, a declarat un purtător de cuvânt al JCS într-un briefing.

Coreea de Nord, cu arme nucleare, are legături strânse cu Rusia și Iran și o istorie de cooperare militară cu ambele.

 

Mai multe drone nord-coreene au trecut granița în sud în 2022 și chiar au intrat pentru scurt timp într-o zonă de excludere a zborurilor din jurul biroului prezidențial al Seulului, înainte de a se întoarce.

Coreea de Sud a anunțat că va desfășura arme laser pentru a doborî dronele nord-coreene în acest an, devenind prima țară din lume care a desfășurat și a opera astfel de arme în armată, iar unele clădiri zgârie-nori din Seul găzduiesc tunuri antiaeriene pe acoperișurile lor.

Coreea de Sud și SUA au început săptămâna trecută exerciții militare anuale de vară, inclusiv exersarea răspunsurilor la dronele nord-coreene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel