Coreea de Sud își prezintă sistemul de rachete strategice Hyunmoo-V (Foto/Video): Dispune de cea mai puternică rachetă balistică non-nucleară din lume

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Lansator de rachete sud-coreene Hyunmoo-V. Sursa foto: Mason/X.
Lansator de rachete sud-coreene Hyunmoo-V. Sursa foto: Mason/X.

Forțele armate sud-coreene au prezentat sistemul de rachete strategice Hyunmoo-V, care are cea mai puternică rachetă balistică non-nucleară din lume. Acest lucru a fost semnalat de analistul militar sud-coreean ''Mason'' în pagina sa de X. Complexul a fost prezentat în cadrul unei expoziții de arme înainte de o paradă care va avea loc la 1 octombrie în onoarea fondării Forțelor Armate ale Republicii Coreea.

Coreea de Sud a prezentat public complexul său de rachete strategice, Hyunmoo-V, expunând ceea ce se pare că este cea mai puternică rachetă balistică non-nucleară din lume.

Youtube video image

Cântărind 36 de tone, racheta Hyunmoo-V este echipată cu un focos de 8-9 tone, special conceput, despre care experții în domeniul apărării spun că este capabil să distrugă centrele de comandă subterane inamice, bazele de rachete nucleare și alte facilități militare subterane.

„Această rachetă aproape de clasa ICBM este cea mai distructivă rachetă convențională creată vreodată”, a menționat analistul militar Mason, subliniind puterea de foc pe care o are aceasta armă.

Se pare că racheta are o rază de acțiune de peste 3000 de kilometri având un focos ușor.

Raza de acțiune a rachetei cu un focos greu nu a fost dezvăluită oficial, dar, potrivit unor rapoarte, aceasta poate ajunge până la 300 de kilometri. Vizual, racheta are o lungime de 15-16 metri și un diametru al corpului de 1,6 metri.

Racheta utilizează tehnologia de pornire la rece, când este lansată de pe un lansator și motorul pornește la o anumită altitudine.

Se pare că sistemul de rachete utilizează un mecanism de lansare la rece pentru a preveni deteriorarea lansatorului din cauza forței puternice a propulsorului său. Această caracteristică de lansare la rece este esențială având în vedere puterea extremă a rachetei, permițând sistemului să rămână operațional după lansare.

În plus față de seria V, Coreea de Sud dezvoltă și produce în serie și alte variante, inclusiv rachetele Hyunmoo-II, III și IV. Se pare că industria militara sud-coreeana lucrează la rachete de croazieră hipersonice și vehicule cu planare, deși detaliile privind aceste sisteme rămân clasificate.

Viziunea strategică a Coreei de Sud pentru Hyunmoo-V include planuri de montare a rachetei pe nave de lupta, ceea ce ar crea prima navă arsenal de acest tip. Potrivit unor surse militare, Comandamentul strategic sud-coreean intenționează să desfășoare peste 200 de astfel de rachete în următorii ani, consolidându-și capacitățile de descurajare în regiune.

Hyunmoo-V este produsă de Hanwha Aerospace, o companie de apărare sud-coreeană care a fost un actor-cheie în dezvoltarea rachetelor utilizate in ultimii de ani de către forţele armate sud-coreene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel