Coreea de Sud finalizează programul de modernizare pentru tancurilor K1A1 la versiunea K1A2. România este interesată de versiunea K2

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Compania sud-coreeană Hyundai Rotem a finalizat livrările unui al patrulea lot de tancuri de luptă principale K1A2 către forțele armate ale Republicii Coreea. Publicaţia Janes a făcut publice aceste informaţii cu referire la anunțul Departamentului pentru Achiziții în domeniul Apărării (Defense Acquisition Program Administration - DAPA) din cadrul Ministerului sud-coreean al Apărării, făcut la 12 septembrie 2024.

Lotul final de tancuri K1A2 a fost livrat forțelor armate sud-coreene și distribuit între unitățile de tancuri ale batalioanelor de tancuri ale Corpului Pușcașilor Marini.

Potrivit Defense Acquisition Program Administration, tancurile K1A2 au primit sisteme de comandă și de navigație prin satelit moderne.

Este de aşteptat ca tancul să crească eficiența luptei, confortul operatorului și siguranța prin îmbunătățirea performanțelor sale. Echipat cu camere de supraveghere amplasate în spate, capacitatea de reacție operațională în timp real a tancului a fost îmbunătățită”, a menționat DAPA.

Numărul exact de tancuri care au fost modernizate nu este menționat, dar la începutul anului 2022, forțele armate sud-coreene aveau aproximativ 35 de tancuri K1A1 care trebuiau modernizate la versiunea A2.

Modernizarea celui de-al patrulea lot de tancuri a avut loc între noiembrie 2021 și septembrie 2024, în timp ce modernizarea primului lot a început în 2013-2014.

Anterior, Polonia, a dezvăluit că este interesată să producă pe plan loca tancuri K2, în urma unui parteneriat semnat intre industria poloneză de apărare şi compania sud-coreeană Hyundai Rotem

În timpul prezentării, reprezentanții companiilor au declarat că Hyundai Rotem intenționează să exporte 180 de tancuri K2 într-o „versiune intermediară” până în 2025 în cadrul contractului. În acest moment, Polonia va pregăti uzina pentru producția de tancuri și întreținerea lor ulterioară.

După 2025, centrul de service pentru vehicule blindate din Polonia va moderniza și va actualiza tancurile K2 la versiunea poloneză, K2PL.

România este interesată și ea de tancuri K2.  În cadrul programului „Tanc principal de luptă”, Ministerul Apărării Naționale al României a demarat procedurile privind achiziția a 54 de tancuri Abrams.

Achiziția se va face prin procedură G2G (Guvern la Guvern). Vor fi achiziționate astfel 54 de tancuri Abrams modernizate în varianta M1A2 şi 12 derivate, pe şasiu de tanc, în uz, din stocul Armatei SUA, inclusiv muniţia şi simulatoarele de instruire.

Însă România nu intenționează să se oprească la achiziția a doar 54 de tancuri iar la finalul lunii trecute a fost testat în țară tancul K2 Panther.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel