După ce a trimis Moscovei armament și muniții, Coreea de Nord contribuie și cu soldați la invadarea Ucrainei

Ionel Copcea |
Data publicării:
Întrevederea, din octombrie 2023, dintre președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong-Un, în Orientul Îndepărtat Rus. Foto: Kremlin.ru
Întrevederea, din octombrie 2023, dintre președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong-Un, în Orientul Îndepărtat Rus. Foto: Kremlin.ru

Coreea de Nord va trimite, probabil, membri ai armatei sale regulate în Ucraina, pentru a sprijini campania de război a Rusiei. Acest lucru a fost anunțat de agenția de știri Yonhap, care a citat o declarație a ministrului apărării din Coreea de Sud.

Soldații nord-coreeni ar putea lupta alături de armata rusă în Ucraina, a declarat ministrul apărării din Coreea de Sud, citat de publicația britanică.

Potrivit acestuia, este vorba despre cel mai recent semn al aprofundării cooperării militare dintre Phenian și Moscova.

„Având în vedere că Rusia și Coreea de Nord au semnat un tratat reciproc similar cu o alianță militară, probabilitatea unei astfel de desfășurări este foarte mare”, a declarat ziarul britanic citat de ministrul sud-coreean.

Yonhap News notează că acesta ar fi cel mai recent semn al aprofundării cooperării militare dintre Phenian și Moscova.

„Am evaluat că apariția victimelor în rândul ofițerilor și soldaților nord-coreeni în Ucraina este foarte probabilă, având în vedere circumstanțele”, a spus ministrul Kim Jong-hyon.

Expertul ucrainean Alexandr Kovalenko, de la Centrul pentru Combaterea Dezinformării, a comentat declarațiile oficialului sud-coreean:„Armata nord-coreeană - în număr limitat, în principal ingineri - supraveghează calitatea și utilizarea armelor Phenianului de către armata rusă. Unii au murit deja. Muniția și rachetele balistice KN23 în sine sunt în principal de calitate scăzută, aspect pe care acest personal militar îl raportează lui Kim”, a scris Kovalenko pe canalul său Telegram.

Ministrul sud-coreean al apărării a mai spus că rapoartele recente despre moartea soldaților nord-coreeni în apropiere de Donețk sunt, probabil, adevărate.

Amintim că, săptămâna trecută, presa ucraineană, citând surse din comunitatea de informații, a informat că șase ofițeri nord-coreeni au fost uciși și alți trei răniți într-un atac cu rachete ucrainene pe 03 octombrie. Potrivit presei, ofițerii au venit pe teritoriul ucrainean ocupat pentru a-i consilia pe omologii lor ruși.

Coreea de Nord și-a consolidat legăturile militare cu Moscova în ultimii ani. Președintele Vladimir Putin a vizitat Phenianul în iunie, unde a semnat un acord de apărare reciprocă cu liderul Kim Jong-un. Ambele țări au promis să cheltuiască imediat toate resursele militare disponibile pentru a ajuta partenerul în caz de război.

Kievul și o serie de experți militari susțin că Rusia folosește rachete nord-coreene în atacuri împotriva Ucrainei. Atât Moscova, cât și Phenianul neagă acest lucru.

Coreea de Sud susține, de asemenea, că Phenianul a trimis mii de containere cu muniție și arme în Rusia pentru a fi folosite în Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel