Coreea de Nord va trimite, încă din iulie, trupe de geniști în teritoriile ocupate ale Ucrainei

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Liderul nord-coreean Kim Jong-un alături de soldați ai Coreei de Nord și veterani
Liderul nord-coreean Kim Jong-un alături de soldați ai Coreei de Nord și veterani

Coreea de Nord va trimite forțe militare de construcții și inginerie să participe la „lucrările de restaurare” din regiunea ocupată Donețk deja în iulie anul acesta.

Institutul pentru Studiul Războiului ( ISW) face referire la canalul de televiziune sud-coreean TV Chosun care, citând un oficial al guvernului sud-coreean, a raportat pe 21 iunie că Coreea de Sud se așteaptă ca Coreea de Nord să trimită forțe de inginerie la scară largă în regiunea ocupată Donețk.

Trupele nord-coreene urmează să să ajungă încă din iulie și se presupune că aceste forțe vor ajuta la refacerea infrastructurii în Donețk ocupat.

Armata nord-coreeană are 10 brigăzi de genistică, iar postul de televiziune Chosun a estimat că Coreea de Nord ar putea primi până la 115 milioane de dolari de la Rusia în fiecare an dacă ar trimite trei până la patru brigăzi de inginerie în Ucraina ocupată. 

ISW a remarcat că Rusia pare să caute să construiască o coaliție de state prietene cu rădăcini istorice cu Uniunea Sovietică, inclusiv Coreea de Nord și Vietnam, pentru a forma baza unei ordini mondiale alternative.

ISW nu a văzut încă rapoarte conform cărora personalul militar nord-coreean intenționează să se angajeze în ostilități în Ucraina, dar sprijinul direct al ingineriei nord-coreene ar putea elibera puterea de luptă a Rusiei pentru operațiunile de-a lungul liniei frontului și ar putea contribui la eforturile Rusiei de a extinde infrastructura militară și fortificațiile defensive pe teritoriul ocupat al Ucrainei.

 

Lvrov: Rusia nu este interesată de nicio negociere care să nu ducă la concesii teritoriale ucrainene

 

Rusia a demonstrat încă o dată că singura opțiune acceptabilă pentru încheierea războiului este capitularea teritorială a Ucrainei. Aceasta este concluzia făcută de experții ISW din noua declarație a ministrului de externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Pe 26 iunie, Lavrov a subliniat de fapt că Rusia nu este interesată de negocieri decât dacă acestea conduc la concesii teritoriale din partea Ucrainei, inclusiv teritorii ucrainene care nu au fost ocupate de trupele ruse.

Această abordare de „totul sau nimic” este identică cererilor președintelui rus Vladimir Putin din 14 iunie care cerea Ucrainei să se „retragă complet” din regiunile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporijia înainte ca Rusia să ia în considerare orice fel de „negocieri de pace”.

În special, Lavrov a declarat că „Rusia este deschisă dialogului cu Europa bazat pe recunoașterea realităților teritoriale, care sunt consacrate în constituția Federației Ruse”, și a ridiculizat, de asemenea, apelurile de a pune capăt războiului prin eliberarea teritoriului Ucrainei până la granițele anului 1991.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel