Coreea de Nord dă startul cursei nucleare: Vom întări arsenalul nuclear, amenință Kim Jong-un

Liderul nord-coreean Kim Jong-un alături de soldați ai Coreei de Nord și veterani
Liderul nord-coreean Kim Jong-un alături de soldați ai Coreei de Nord și veterani

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a cerut întărirea arsenalului nuclear al Coreei de Nord. Declarația a fost făcută duminică, în timpul predării a 250 de noi dispozitive pentru lansarea rachetelor tactice, a scrie agenția AP, citând presa de stat nord-coreeană.

Kim spune că o creștere a arsenaluui nuclear este cel mai bun mod de a răspunde la amenințările pe care spune că se confruntă Coreea de Nord din partea Statelor Unite.

Pacea este garantată de „capacitatea de autoapărare absolută și unică a RPDC”, spune Kim. Evident, discursul este o justificare pentru ambițiile militare ale nord-coreenilor.

Potrivit acestuia, noile lansatoare vor oferi unităților de primă linie o putere de foc „covârșitoare” peste Sud și vor face operațiunile tactice cu arme nucleare mai practice și mai eficiente, scrie agenția AP.

Fotografiile presei de stat au arătat coloane de vehicule de lansare umplând o piață în care se aflau și mii de spectatori care au participat la eveniment, care a inclus focuri de artificii.

Escaladarea testelor de arme și a amenințărilor sunt văzute pe scară largă ca un efort de a face presiuni asupra Statelor Unite să trateze Coreea de Nord ca pe o putere nucleară și să pună capăt sancțiunilor impuse țării din cauza programului său nuclear, spun experții.

Țara își extinde gama de arme mobile cu rază scurtă de acțiune pentru a depăși apărarea antirachetă a Coreei de Sud, în timp ce urmărește o rachetă balistică intercontinentală.

Dezvoltarea de către RPDC a armelor nucleare și a rachetelor balistice este interzisă de rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU. Cu toate acestea, aplicarea lor este îngreunată de poziția Rusiei și Chinei, membri permanenți ai acestui organism cu drept de veto. Moscova și Beijingul refuză să înăsprească rezoluțiile sau alte măsuri împotriva RPDC. Negocierile internaționale pentru a pune capăt programului nuclear al Coreei de Nord au fost până acum fără succes.

Mai mult decât atât, Moscova oferă chiar și expertiză pentru programul spațial al Coreei de Nord, care a înregistrat progrese majore după întâlnirea Putin-Kim, din toamna anului trecut.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel