Succesul acestui test are o "mare importanţă strategică", în condiţiile în care Coreea de Nord urmăreşte să îşi crească considerabil capacităţile de apărare, conform sursei citate.
Rachetele hipersonice sunt mult mai rapide decât rachetele convenţionale, balistice sau de croazieră. De asemenea, sunt mult mai dificil de detectat şi de interceptat de către sistemele de apărare antirachetă, pentru care Statele Unite cheltuie miliarde de dolari.
Armata sud-coreeană a informat despre lansarea unui proiectil de către Coreea de Nord la scurt timp după depistarea sa, marţi dimineaţă. Dar, contrar obiceiului, nu a dezvăluit altitudinea maximă atinsă de rachetă sau distanţa parcursă, informaţii pe care Seul-ul, în general, le face publice foarte rapid.
Potrivit presei sud-coreene, proiectilul lansat marţi de Coreea de Nord avea "caracteristici de zbor diferite" faţă de cele anterioare. Preşedintele sud-coreean Moon Jae-In a cerut o "analiză cuprinzătoare", precizează Agerpres.
Testul, care a fost efectuat din provincia Jagang din nordul ţării,"a confirmat controlul navigării şi stabilitatea rachetei", precum şi "manevrabilitatea sistemului său de ghidare şi caracteristicile zborului planat al ogivei hipersonice detaşabile", a dat detalii KCNA.
Regimul de la Phenian a efectuat deja alte câteva teste în luna septembrie: rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune şi rachete balistice cu rază scurtă de acţiune.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News