Cooperarea dintre un sistem HIMARS și un UAV a dus la distrugerea unui sistem rusesc Pantsir (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistemul rusesc Pantsir-S1 în vizorul unui UAV-ului Shark, după ce a fost lovit de rachete lansate de un sistem HIMARS. Sursa foto: Militarnyi.
Sistemul rusesc Pantsir-S1 în vizorul unui UAV-ului Shark, după ce a fost lovit de rachete lansate de un sistem HIMARS. Sursa foto: Militarnyi.

Un sistem de rachete M142 HIMARS, în coordonare cu o dronă de recunoaștere aeriană Shark, a distrus un sistem rusesc de rachete antiaeriene Pantsîr-S1. Fundația ucraineană ''Come Back Alive'' a publicat această informaţie pe canalul sau de Telegram.

Sistemul rusesc a fost distrus la 30 de kilometri sud de Donețk, unde ar fi trebuit să asigure apărarea aeriană a unităților inamice.

Datorită unității de recunoaștere aeriană "Shadow", sistemul a fost detectat, iar coordonatele locației sale au fost trimise uneia dintre unitățile de artilerie ucrainene.

Youtube video image

Două rachete au fost utilizate pentru a distruge sistemul rusesc Pantsir-S1. Prima rachetă l-a avariat, iar a doua a provocat suficiente daune pentru a incendia modulul antiaerian și întregul sistem.

După cea de-a doua lovitură cu rachete, echipajul sistemului a abandonat vehiculul și a încercat să fugă spre propriile poziții.

Sistemul de rachete HIMARS, care utilizează rachete ghidate cu precizie M31, permite forțelor de apărare ucrainene să distrugă sistemele de apărare antiaeriană rusești la distanțe de peste 50 km.

Trebuie remarcat faptul că UAV-ul Shark, care a fost achiziționat de ''Fundația Come Back Alive'', a fost utilizat pentru detectarea și corectarea focului.

,,Am predat cercetașilor un Shark nou-nouț în urmă cu aproximativ o lună, dar vehiculul terestru și centrul de comandă mobil sunt unul dintre cele 25 livrate Forțelor de Apărare în cadrul proiectului "Ochi pentru ochi"", a declarat Fundația Come Back Alive.

Anterior, publicația ucraineană Militarnyi a relatat că pușcașii marini au primit cinci centre mobile de comandă și control pentru vehicule aeriene fără pilot de la fundația ''Come Back Alive'.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel