Rusia dă dovadă de instigare la crime de război: Controversatul politician rus Dmitri Rogozin face apel la distrugerea totală a ,,tot ce este ucrainean''

S.I. Catalin |
Data publicării:
Trupe ale ocupantului rus la Zaporojie, Ucraina. Foto: Foto: Ministerul Apărării din Rusia
Trupe ale ocupantului rus la Zaporojie, Ucraina. Foto: Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Fostul şef al agenţiei spaţiale ruse, Dmitri Rogozin, numit în prezent senator al regiunii Zaporojie, a declarat la 27 iunie că este "timpul să ardem tot ce este ucrainean până la rădăcină", astfel încât "să nu rămână nicio urmă". Comentariile lui Rogozin au fost cele mai recente dintr-o lungă serie de comentarii genocidare la adresa Ucrainei făcute de oficialii și propagandiștii ruși, o tendință care nu a făcut decât să crească de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei în Ucraina.

Intenția genocidară a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei s-a manifestat prin crime de război și violență fără discernământ îndreptate împotriva civililor ucraineni, dar și prin negarea și denaturarea istoriei, încercări de ștergere a culturii ucrainene și răpirea și deportarea copiilor ucraineni, potrivit Kyiv Independent.

Rogozin, care îndeplinește funcția de "senator" al regiunii ucrainene ocupate Zaporojie, s-a referit, de asemenea, în declaratiile sale, la necesitatea de a distruge literatura și istoria ucraineană. Acesta a fost anterior director general al agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, viceprim-ministru și ambasador la NATO.

Nu poate exista "niciun armistițiu" cu ucrainenii, a spus Rogozin, deoarece "orice armistițiu, cu atât mai puțin reconcilierea, este moarte sigură pentru copiii și nepoții noștri".

Cu o zi în urmă, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a adoptat trei rezoluții referitoare la războiul total al Rusiei împotriva Ucrainei. Una dintre rezoluții a recunoscut intenția de genocid în distrugerea patrimoniului cultural și a identității Ucrainei.

Rezoluția a condamnat politica rusă sistematică de "rusificare" în teritoriile ocupate ale Ucrainei, care a început de la prima invazie din 2014, inclusiv negarea limbii și a istoriei ucrainene.

Războiul de agresiune pe care Rusia îl poartă împotriva Ucrainei a dus la deteriorarea a 1 987 de centre culturale până la sfârșitul lunii aprilie, potrivit Ministerului Culturii din Ucraina.

Mai mulți înalți oficiali ruși, inclusiv președintele Vladimir Putin, fostul ministru al apărării Serghei Șoigu și șeful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gerasimov, au primit mandate de arestare din partea Curții Penale Internaționale (CPI) pentru rolul lor în presupuse crime comise împotriva Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel