Societatea comercială comună, numită Centrul ucrainean de competență pentru muniție, va produce “un număr format din șase cifre” de proiectile de artilerie de 155 mm pe an, după cum a transmis Rheinmetall printr-un comunicat de presă.
În acest scop, va fi construită o nouă unitate de producție în Ucraina, care va fi operată în comun. Rheinmetall va deține 51 la sută din acțiunile societății mixte, iar partenerul ucrainean, al cărui nume nu a fost încă făcut public, va deține 49%.
Rheinmetall, Europe’s largest ammunition maker, plans to open a new ammo plant in #Ukraine ????????. MoU to set up a JV has been signed in the presence of Oleksandr Kamyshin, Ukrainian Minister for Strategic Industries, and ????????ambassador S.E. Oleksii Makeiev during Munich Security… pic.twitter.com/lD5Qx9UOGT
— Rheinmetall (@RheinmetallAG) February 17, 2024
„Cererea de muniție de artilerie este uriașă în multe țări - în primul rând, desigur, în Ucraina”, după cum este citat președintele Rheinmetall, Armin Papperger, într-un comunicat de presă. „Asocierea va aduce o contribuție semnificativă la consolidarea capacității de apărare a Ucrainei și, prin urmare, a securității în Europa”, a precizat Papperger.
În octombrie 2023, Rheinmetall a fondat deja primul său joint venture cu concernul de stat ucrainean Ukroboronprom, care are ca obiect inițial de activitate întreținerea și repararea vehiculelor, iar ulterior producția de vehicule blindate.
Rheinmetall s-a dezmorțit. Apar noi fabrici în mai multe țări
Săptămâna trecută, pe 12 februarie, cancelarul german Olaf Scholz a pus bazele unei noi fabrici Rheinmetall pentru producția de obuze pentru Ucraina la Unterlus (Statul Federal Saxonia Inferioară) cu o capacitate de producție de până la 200.000 de proiectile de artilerie pe an.
În iunie 2022, Rheinmetall și Krauss-Maffei Wegmann au înființat o societate mixtă în Lituania pentru a oferi suport logistic complet pentru vehiculele de luptă aparținând forțelor armate lituaniene, precum și celor ale altor națiuni NATO staționate în statele baltice.
În decembrie 2023, Rheinmetall a anunțat că intenționează să deschidă o uzină de producție pentru tancurile de ultimă generaţie Panther KF51 în Ungaria, transformând-o într-un important centru de producție. În aceeași lună, compania germană a semnat cu Ungaria acordul pentru dezvoltarea în comun a tancului Panther KF51, guvernul ungar investind semnificativ în proiect.
La începutul acestei luni, Rheinmetall a anunţat că preia o participaţie de 72,5% la Automecanica Mediaş din România. În urma preluării, compania din România se va numi Rheinmetall Automecanica, va face parte din reţeaua globală de producţie a grupului german și va fabrica camioane și remorci pentru uz militar.
Nu în ultimul rând, la sfârșitul anului trecut, grupul german din industria de apărare care se autodeclară ”cel mai important partener al industriei de apărare al Ucrainei în lupta împotriva agresiunii ruse”, a anunțat că în România, la Satu Mare, funcționează deja Centrul pentru sprijin logistic destinat pentru asistența de service și întreținerea echipamentelor furnizate Ucrainei.
Compania intenționează ca Centrul de la Satu Mare, asemenea celui dil Lituania, să fi utilizat și pentru deservirea vehiculelor blindate și a camioanelor logistice aparținând forțelor NATO din regiune.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News