Potrivit lui Laszlo Pesty, mai este nevoie totuşi de semnături din alte patru ţări pentru a fi îndeplinite criteriile pe baza cărora Parlamentul European poate include iniţiativa pe agenda sa. El a mai spus că eforturile de strângere de semnături vor continua de asemenea şi în Ungaria până la termenul limită oficial, joi la miezul nopţii, deoarece "mulţi oameni au făcut greşeli când au semnat sau au semnat de două ori", iar aceste semnături nu vor fi luate în considerare, transmite Agerpres.
Demersul CNS, intitulat "Politica de coeziune pentru egalitatea regiunilor şi sustenabilitatea culturilor regionale' şi lansat la 7 mai anul trecut, urmăreşte să convingă UE să elaboreze o politică de coeziune care acordă o atenţie specială regiunilor cu caracteristici etnice, culturale, religioase sau lingvistice diferite de ale celor din regiunile înconjurătoare.
Parlamentul European va discuta şi îşi va exprima votul asupra acestei chestiuni dacă iniţiatorii vor aduna cel puţin un milion de semnături de susţinere din şapte state membre.
Iniţiativa Cetăţenească Europeană (ICE) a intrat în vigoare la 1 aprilie 2012, constituind un mijloc prin care cetăţenii europeni pot influenţa mai mult agenda europeană. Ea este instrumentul prin care cel puţin un milion de cetăţeni din UE îşi pot uni eforturile cu privire la o chestiune care este importantă pentru ei şi pot solicita Comisiei Europene să ia măsuri în acest sens.
Consiliul Național Secuiesc este o organizație politică din România care pretinde a reprezenta interesele secuilor. Conform paginii web a organizației, CNS dorește "autonomia" Ținutului Secuiesc, după modelul catalan."
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News