Congresul american a cerut Casei Albe să protejeze cablurile submarine împotriva amenințărilor reprezentate de Rusia și China

Ionel Copcea |
Data publicării:
Sursa foto: telecomreview.com.
Sursa foto: telecomreview.com.

Statele Unite au îngrijorări serioase cu privire la asigurarea securității cablurilor submarine care leagă America și Europa. În acest context, Congresul a cerut administrației Biden să protejeze comunicațiile submarine împotriva adversarilor.

Un grup de congresmeni americani i-a trimis o scrisoare lui Biden în care solicită Casei Albe să ia măsuri în vederea protejării comunicațiilor submarine globale și a cablurilor energetice.

Parlamentarii sunt îngrijorați că unii adversari ai Americii ar putea deteriora cablurile submarine, care transportă 95% din traficul internațional de internet. Iar acest lucru ar însemna pierderi uriașe.

“Adversarii noștri continuă să-și dezvolte capacitățile de a ataca sau destabiliza infrastructura submarină critică. Istoria ne arată că astfel de acțiuni sunt adesea întreprinse în stadiile incipiente ale unui conflict”, se precizează în scrisoare.

Congresul a subliniat vulnerabilitatea comunicațiilor submarine, în special pe timp de război, solicitând Casei Albe să efectueze o evaluare cuprinzătoare a acesteia și să stabilească amenințările din Rusia și China, ținând cont de capacitățile acestora.

Congresmenii nu exclud ca, în caz de ostilități, adversarii SUA să distrugă mai întâi toate comunicațiile prin efectuarea de sabotaje pe cablurile submarine. Și aceasta va reprezenta o lovitură nu numai pentru economia SUA, ci și pentru aliații din Europa și din alte regiuni.

Trebuie subliniat faptul că Occidentul și-a exprimat în mod repetat îngrijorarea cu privire la comunicațiile subacvatice, atrăgând atenția asupra capacității submarinelor rusești de a le perturba.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel