Compania Rheinmetall își extinde activitatea de producție în domeniul apărării în Ucraina: Vor fi construite patru fabrici, iar una este dedicată blindatelor Lynx

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania germană Rheinmetall a demarat o extindere importantă a activităților sale de producție în Ucraina, construind patru fabrici de armament. Potrivit CEO-ului Armin Papperger, prima dintre aceste unități este acum operațională și va livra primul lot de vehicule de luptă pentru infanterie Lynx până la sfârșitul anului. Acest pas marchează un impuls crucial în producția de vehicule blindate moderne în Ucraina, esențiale pentru consolidarea infrastructurii sale militare.

Conform lui Armin Papperger, vehiculele germane de luptă pentru infanterie (IFV) Marder s-au dovedit extrem de eficiente în sprijinirea forțelor armate ale Ucrainei.

Într-un interviu recent acordat TSN, Armin Papperger a lăudat performanțele vehiculului Marder, subliniindu-l ca fiind unul dintre cele mai de succes echipamente furnizate Ucrainei.

Youtube video image

În timp ce anumite detalii operaționale rămân clasificate, el a menționat că Ministerul german al Apărării ar putea oferi informații suplimentare cu privire la impactul vehiculului pe câmpul de luptă.

De asemenea, Rheinmetall va construi patru fabrici de producție a armamentului în Ucraina, una fiind deja operațională, a directorului companiei germane, Armin Papperger.

„Avem multe planuri interesante. Prima fabrică este deja operațională. Industria de apărare ucraineană este partenerul nostru. În prezent, avem o facilitate de producție și o facilitate destinată mentenanței. Până la sfârșitul anului, vom avea primul vehicul de luptă de infanterie Lynx de ultimă generație fabricat în Ucraina. În momentul de față, asigurăm întreținerea vehiculelor de luptă ale infanteriei, precum și a tancurilor de luptă principale. Așadar, acesta este un joint venture foarte productiv”, a declarat el.

În plus, potrivit acestuia, Rheinmetall este pe cale să construiască o fabrică de pulbere și o fabrică de muniții în Ucraina.

„Al treilea punct este că dorim să stabilim producția de sisteme de apărare aeriană, astfel încât ei să se poată proteja”, a notat Papperger.

Directorul companiei germane a oferit, de asemenea, detalii cu privire la gradul de pregătire al acestor patru uzine.

„Lucrurile progresează. Prima uzină este deja gata. A doua este pe drum. Și acum insist să accelerăm toate acestea pentru că nu avem timp; nu ne putem permite să îl pierdem”, a subliniat el.

KF41 Lynx este un vehicul de luptă pentru infanterie (49 de tone), prezentat de Rheinmetall pentru prima dată în 2018. Armamentul său principal poate fi un tun de 30 sau 35 mm - în funcţie de configuraţia aleasă de cumpărător. Echipaj - format din 3 persoane şi poate transportat alţi 8 soldați cu tot cu echipamente.

Vehiculul de luptă este protejat împotriva proiectilelor de 30 mm în partea frontală și de proiectilele de 14,5 mm - în părţile laterale. Partea inferioară a vehiculului garantează protecție împotriva unei explozii echivalente cu 10 kg de TNT.

Lynx KF41 dispune de tehnologie de propulsie de ultimă generație, cu un motor Liebherr de 850 kW (1140 CP), care permite dezvoltarea unei viteze de 70 km/h. Acesta având o autonomie de aproximativ 500 km.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel