Produse fabricate în România, vândute sub etichetă SUA, în mod fals, de compania de apărare Raytheon

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania americană Raytheon Technologies şi Hamilton Sundstrand, subsidiara acesteia, trebuie să plătească guvernului SUA suma de 515.625 de dolari pentru soluționarea unor acuzații, conform cărora au vândut produse fabricate în România, pretinzând în mod fals că produsele provin de pe piaţa internă, a precizat, luni, Departamentul de Justiţie al SUA.

John H Durham, procuror-şef în statul Connecticut, a anunțat luni că RAYTHEON TECHONLOGIES CORPORATION („RTC”) și filiala sa, HAMILTON SUNDSTRAND CORPORATION („HSC”), au încheiat cu guvernul SUA un acord de soluționare prin care s-au angajat că vor plăti 515.6235 USD pentru a rezolva acuzațiile potrivit cărora au încălcat „False Claim Act”.

BAA/Buy American Act este o lege care datează din 1993 şi presupune protejarea afacerilor şi a forţei de muncă din SUA, restricţionând în general achiziţionarea şi utilizarea unor produse finite sau a unor materiale care nu sunt clasificate ca fiind de ’’provenienţă internă’’.

Potrivit comunicatului de presă al Departamentului de Justiţie, guvernul SUA susține că Raytheon şi subsidiara sA Hamilston au vândut, în perioada 2006 -2015, diverse bunuri guvernului american în baza unor contracte care includeau condiţiile BAA, însă, în cadrul acestor vânzări, au ocolit în mod conştient prevederile acestei legi, menţionând în mod fals că bunurile erau produse în SUA şi nu în România cum era de fapt.

Raytheon și Hamilton Sundstrand au vândut, prin intermediul unui alt contractant, diverse bunuri guvernului SUA în baza unor contracte care conțineau specificaţii ca acestea să fie de provenienţa internă și, în cadrul acestor vânzări, au certificat în mod necorespunzător că bunurile erau de origine internă în temeiul BAA atunci când bunurile erau fabricate efectiv în România. 

Guvernul SUA susține că certificate și facturile care i-au fost prezentate, atât lui, cât și furnizorului terț au constituit falsuri care contravin prevederilor False Claims Act. Pentru a soluţiona această încălcare a legii, cele două companii au plătit 515.625 de euro.

Această anchetă a fost efectuată de Serviciul de Investigații Criminale al Apărării, Oficiul de Investigații Speciale al Forțelor Aeriene ale SUA și Serviciul Naval de Investigații Criminale (NCIS).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel