Compania Leonardo prezintă „BriteStorm” - un nou sistem de război electronic care va permite forțelor armate să opereze în adâncimea teritoriului inamic

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Compania Leonardo a lansat noul său sistem de bruiaj BriteStorm în cadrul expoziției 2024 Association of the US Army (AUSA), care a avut loc la Washington, DC, în perioada 14-16 octombrie.
Compania Leonardo a lansat noul său sistem de bruiaj BriteStorm în cadrul expoziției 2024 Association of the US Army (AUSA), care a avut loc la Washington, DC, în perioada 14-16 octombrie.

Compania Leonardo a lansat un nou sistem de război electronic, numit „BriteStorm”, care va permite forțelor armate să opereze în adâncimea teritoriului inamic în pofida prezenței sistemelor moderne de apărare antiaeriană integrată.

Potrivit companiei, BriteStorm acționează ca un vector aeropurtat avansat de război electronic care generează energie electromagnetică de putere suficient de mare pentru a satura receptoarele radar inamice.

Desfășurat înaintea forței principale, pentru a furniza interferențe de mare putere împotriva unui spectru larg de senzori, BriteStorm blochează receptoarele sistemelor de apărare antiaeriană inamice, suprimându-i astfel capacitatea de a detecta și lovi platformele aeriene proprii și amice.

Echipamentul BriteStorm este proiectat pentru a fi instalat pe cea mai largă gamă posibilă de UAV-uri. Acesta va echipa fiecare platformă cu o gamă avansată de tehnici de înșelare digitală, care pot fi implementate la distanță mare.

Youtube video image

Oficiul pentru Capabilitati Rapide (RCO) al Forțelor Aeriene Regale din Marea Britanie lucrează cu Leonardo în acest sens și a achiziționat BriteStorm pentru a efectua toate testele necesare. Deja RCO a anunțat că deja au avut loc zboruri care demonstrează succesul echipamentului.

Dezvoltat la baza de cercetare și producție în domeniul războiului electronic a companiei Leonardo din Luton, Marea Britanie, BriteStorm se bazează pe tehnologia Digital Radio Frequency Memory (DRFM) care stă la baza contramăsurilor BriteCloud dezvoltate deja de către Leonardo, singurul produs bazat pe DRFM de pe piață care și-a demonstrat eficacitatea în teste reale.

Însă, spre deosebire de BriteCloud, care este conceput pentru a perturba sistemele de ghidare radar ale rachetelor inamice, BriteStorm a fost creat pentru a bruia  și suprima radarele de supraveghere de la sol, împiedicând inamicul să urmărească țintele aeriene.

Folosind tehnologia DRFM, BriteStorm detectează semnalele electromagnetice din zonă și evaluează integral mediul electronic, după care alege cea mai relevantă tehnică de contramăsuri electronice. În funcție de situație, efectele BriteStorm pot varia de la bruiaj ochit, până la tehnici mai sofisticate, cum ar fi crearea a zeci de ținte aeriene false, amestecarea țintelor pe radare și direcționarea greșită a reflexiilor electromagnetice ale  inamicului.

BriteStorm este mic, ușor și independent de platformă. O versiune standard BriteStorm încorporează o antenă specifică platformei, module de emisie-recepție și generatorul tehnic în miniatură dezvoltat de Leonardo.

Leonardo vede și Departamentul Apărării al SUA ca un potențial client cheie pentru BriteStorm. Capabil să ofere un avantaj în mediile contestate de război electronic, fiind în același timp rapid reprogramabil, pentru a se adapta ritmului amenințărilor, BriteStorm a fost în același timp proiectat pentru a fi ușor de exportat, cu unități demonstrative existente deja în SUA.

De asemenea, Leonardo se așteaptă să vadă un interes suplimentar pentru BriteStorm din partea clienților din Europa, Orientul Mijlociu și Asia-Pacific.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel