Vehiculele blindate de ultimă generație Rila 8x8 ar urma să fie produse în Bulgaria. Compania International Armored Group a deschis o nouă fabrică la Burgas

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Vehicul blindat 8x8 Rila. Odată cu deschiderea noii unități de producţie din Bulgaria, compania IAG va putea produce vehicule blindate de ultimă generație pentru piața europeană. Sursa imaginii: IAG.
Vehicul blindat 8x8 Rila. Odată cu deschiderea noii unități de producţie din Bulgaria, compania IAG va putea produce vehicule blindate de ultimă generație pentru piața europeană. Sursa imaginii: IAG.

International Armored Group (IAG), lider mondial în proiectarea, dezvoltarea și producția de vehicule blindate, a anunțat oficial deschiderea celei mai noi unități de ultimă generație în Bulgaria. Această extindere strategică marchează o etapă importantă în creșterea continuă a companiei și în angajamentul acesteia de a furniza soluții blindate de ultimă generație clienților din Europa și nu numai.

 

Înființată în 1996, International Armored Group (IAG) este un producător de top de vehicule blindate. Produsele sale includ SUV-uri blindate, camioane militare, vehicule de transport și ambulanțe blindate. Cunoscute pentru calitatea tehnică și gradul de siguranță, vehiculele IAG sunt utilizate de armată, agenții guvernamentale și firme private de securitate din întreaga lume.

Noua unitate din Bulgaria, echipată cu cele mai recente tehnologii și capacități avansate de producție, va consolida poziția companiei IAG de a satisface cererea tot mai mare de vehicule blindate fiabile și de înaltă calitate din regiune. Uzina se va concentra pe producția de diverse vehicule blindate, inclusiv vehicule de transportare blindate, vehicule tactice și vehicule specializate pentru uz militar.

Această mutare reflectă viziunea strategică a IAG de a-și extinde amprenta în Europa, furnizând în timp util și eficient vehicule blindate avansate adaptate nevoilor clienților europeni. Bulgaria, situată la intersecția dintre Europa și Asia, oferă o locație excelentă pentru distribuția către piețele-cheie de pe ambele continente, permițând IAG să își consolideze lanțul global de aprovizionare și eficiența producției.

Odată cu creșterea provocărilor în materie de securitate globală, cererea de vehicule blindate a crescut în diferite sectoare, inclusiv în sectorul militar. Extinderea IAG în Bulgaria va permite companiei să răspundă mai eficient nevoilor în continuă evoluție ale clienților săi, oferind soluții personalizate cu termene de livrare mai scurte.

DefenseRomania a scris în urmă cu aproximativ doi ani că oferta companiei Internaţional Armored Group pentru programul militar de înzestrare cu vehicule blindate 8x8 derulat de Ministerul bulgar al Apărării se bazează pe vehiculul blindat Rila într-o o nouă configuraţie.

Primul prototip al transportorului blindat Rila a fost prezentat pentru prima dată la expoziţia internaţională de armament IDEX 2021, dar acum, în cadrul Hemus, a fost expus într-o formă mult îmbunătățită, denumită Rila 8x8-B.

Compania International Armored Group a pus accentul pe reducerea greutății cu aproape 1.000 kg a noii versiuni a Rila 8x8, ceea ce ar trebui să crească semnificativ gradul de mobilitate al acestui transportor blindat.

IAG a fost fondată de antreprenorul și inginerul bulgar Anton Stefov, care a anunțat recent că intenţionează să deschidă o fabrică lângă Burgas. Această unitate, în valoare de 11 milioane de dolari, ar urma să lucreze la vehiculele comandate pentru a fi livrate armatelor din U.E.

În cazul în care Ministerul bulgar Apărării va alege Rila 8x8, IAG spune că producţia de transportoare blindate va fi în totalitate făcută în uzină din Burgas.

În martie 2021, Ministerul bulgăria Apărării a pus capăt programului de achiziție de vehicule blindate, deoarece s-a constatat că ofertele de preț ale ofertanților preselectați (Patria și General Dynamics Land Systems) au depășit bugetul alocat de aproximativ 800 de milioane de dolari.

Un an mai târziu, ministrul Apărării, Dragomir Zakov, a declarat că proiectul va deveni una dintre prioritățile de achiziție pentru noul cabinet de la Sofia, care a intrat în funcție în decembrie 2021.

Cu toate acestea, nu există încă un plan specific pentru când și cum va fi relansat programul militar de înzestrare cu vehicule blindate 8x8.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel