Prima ţară care a ales să achiziţioneze un număr mare de vehicule de luptă pentru infanterie (IFV) Lynx KF41 a fost Ungaria. Industria ungară de apărare ar urma să joace un rol important în procesul de producţie pentru Lynx KF41, iar acest lucru ar putea deschide ușile pentru că industria elenă să aibă la rândul său o implicare.
#DEFEA defence exhibition in ????????: #Rheinmetall presents the Lynx KF41 Infantry Fighting Vehicle – a strong contender for the modernization of the mechanized brigades of the Hellenic Armed Forces. Lynx KF41 is Rheinmetall's answer to the requirements of future battlefields. Visit… pic.twitter.com/ElONST0hfv
— Rheinmetall (@RheinmetallAG) May 9, 2023
Nu se știe dacă Rheinmetall intenționează să producă în Grecia. Dar, cu dorința de a achiziționa 250 de vehicule pentru infanterie, Grecia poate face rost de ele.
Rheinmetall and #teamlynx are ready for #DEFEA international #defence and #security exhibition in #Athens, #Greece ???????? Looking forward to showcasing #LYNX #KF41 together with a wide range of products from across #Rheinmetall's global product portfolio.
— Rheinmetall (@RheinmetallAG) May 9, 2023
Meet Rheinmetall and the… pic.twitter.com/eNztgcDN2N
Un centru de mentenanţă în Balcani ar fi de interes pentru compania germană, precizează analiştii militari de la BulgarianMilitary care amintesc ca Sofia se află în proces de alegere a unor vehicule similare.
Oportunitatea ca Sofia să primească vehicule de luptă de infanterie de la o țară vecină înseamnă foarte mult. De exemplu, o reducere semnificativă a costurilor de livrare și de întreținere viitoare.
Macedonia de Nord, Albania și România sunt, de asemenea, în regiune. Primele două țări vor face, în următorii ani, exact același demers ca Bulgaria.
România va demara și ea programul de înzestrare cu mașini de luptă pentru infanterie (IFV)
România intenționează să achiziționeze noi vehicule de luptă pentru infanterie (IFV), ca parte a unui program militar de înzestrare. În următoarea perioadă ar urma să fie anunţată o licitație pentru aceste echipamente. Costul estimat al viitoarelor vehicule de luptă este de aproape 3 miliarde de euro.
Vehiculele de luptă pentru infanterie vor fi achiziționate în cadrul programului derulat de Armata României denumit „Maşina de luptă a infanteriei, pe şenile - MLI”. Potrivit celor mai recente informaţii, trei mari producători mondiali de armament vor concura pentru contractul de furnizare a vehiculelor blindate.
Este vorba de vehiculul blindat de luptă ASCOD de la General Dynamics European Land Systems, de vehiculul de luptă pentru infanterie Redback fabricat de compania sud-coreeană Hanwha Defence și de vehiculul de luptă Lynx de la Rheinmetall.
Anul trecut, în timpul verii, un vehicul de luptă pentru infanterie Lynx KF41 a ajuns în Grecia pentru a fi testat de armata elenă. În același timp, la începutul acestui an, potrivit unor surse grecești, Ministerul elen al Apărării a decis deja să achiziționeze KF41. Se zvonește că Grecia ar putea cheltui miliarde de dolari pentru modernizarea tancurilor sale Leopard 2A4 și pentru achiziționarea de vehicule KF41.
Așadar, este destul de ușor de înțeles că Rheinmetall este considerată favorită pentru a câștiga cursa pentru dotarea armatei elene cu noi vehicule de luptă pentru infanterie.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News