Compania bulgară Samel-90 a lansat o linie de producție pentru drona kamikaze autohtonă “Samjet”

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Noua dronă bulgărească Samjet a fost concepută în cooperare cu experții elvețieni de la ALIDRONE SAGL și se dorește a fi o opțiune atractivă pentru forțele armate care caută capabilități de lovire precise și rapide. Samjet se distinge prin designul său inspirat de mult mediatizata dronă iraniană Shahed-136, dar vine cu îmbunătățiri tehnice avansate care fac aparatul mai eficient și mai puternic.

Datorită sistemului autonom de lansare, bazat pe un propulsor specific celor utilizate la rachete, Samjet se poate lansa cu viteză mare și își poate lovi ‘inta cu o precizie extremă.

Prin utilizarea utilizării unei camere girostabilizate pe trei axe, UAV-ul are o capacitate avansată de recunoaștere a obiectivelor și permite operatorilor să identifice și să urmărească ținte cu o precizie ridicată, chiar și în condiții meteo dificile.

De asemenea, Samjet este ușor de operat și întreținut, ceea ce îl face o alegere ideală pentru operațiile militare care necesită viteză de reacție.

Cele mai importante caracteristici ale Samjet sunt viteza maximă de 250 km pe oră, raza de acțiune de “câteva sute de kilometri” (potrivit producătorului), sistemul avansat de ghidare, interfața utilizator foarte intuitivă și un cost redus de producție.

"Toate unitățile noastre Samjet pot fi operate folosind aceeași stație de control la sol. În timpul zborului, poziția este afișată pe hartă, împreună cu imaginea de la camera de bord", a declarat un reprezentant al companiei pentru a sublinia ușurința în utilizare și eficiența operațională pe care drona o prezintă în exploatare.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel