Compania BAE Systems a prezentat un vehicul blindat echipat cu un sistem de luptă împotriva dronelor (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

BAE Systems a testat cu succes prototipul unui vehicul blindat multifuncțional (AMPV), echipat cu un sistem C-UAS (Counter-Unmanned Aircraft System). Ca parte a unei colaborări cu compania Moog, BAE Systems a căutat să dezvolte un vehicul blindat modular care să fie un răspuns la una dintre actualele ameninţări cu care blindatele moderne se confrunta şi anume atacul cu drone. În diverse scenarii realiste de luptă simulate în poligonul Big Sandy din Kingman, Arizona, prototipul dezvoltat  BAE Systems a dovedit că are capacitatea de a detecta, urmări, identifica și distruge cu precizie ținte aeriene și terestre staționare și în mișcare. 

,,Încă din prima etapă a programului AMPV am proiectat în mod intenționat o configurație modulară și flexibilă pentru a oferi o platformă adaptabilă și pregătită pentru luptător", a declarat Bill Sheehy, directorul programului AMPV al BAE Systems.

Prezența dronelor înarmate, atât militare, cât și civile, este deja una dintre amenințările cu care se confruntă vehiculele blindate de diferite tipuri pe câmpul de luptă. Noua familie de vehicule blindate multifuncționale AMPV a U.S. Army nu face excepție.

Având în vedere acest lucru, BAE Systems dezvoltă o versiune echipată cu un nou sistem mobil de apărare antiaeriană cu rază scurtă de acțiune (MSHORAD), care este în prezent în curs de testare și evaluare.

Promițătorul vehicul de luptă se numește External Mission Equipment Package (ExMEP). Partea superioară a vehiculului blindat a fost modificată pentru a permite instalarea de noi module de luptă.

Prototipul AMPV este echipat cu modulul de luptă M-SHORAD, care este conceput pentru a combate țintele aeriene.

Modulul este echipat cu un lansator FIM-92 Stinger cu opt celule, similar cu cel utilizat în sistemul de apărare antiaeriană Avenger.

Turela este echipată cu un tun automat M230 de 30 mm și o mitralieră M240 de 7,62 mm, care pot fi folosite împotriva țintelor aeriene, pentru a contracara alte amenințări și pentru autoapărare. De asemenea, radarele fabricate de RADA Electronic Industries Ltd. sunt utilizate pentru a detecta țintele aeriene.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel