Combinația ”HIMARS / dronă Shark” a scos din joc încă două sisteme antiaeriene modernizate Buk-M3 ale Rusiei (video)

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Un videoclip postat pe rețelele de socializare a surprins un eveniment important în conflictul actual din Ucraina, lângă Svitlodarsk, în Donețk.Combinația ”HIMARS / dornă Shark” a scos din joc încă două sisteme antiaeriene modernizate Buk-M3 ale Rusiei (video)

Potrivit publicației Militarnîi, care citează comunicatul Centrului de Comunicații Strategice al Urainei, Forțele armate ucrainene au distrus două sisteme de rachete de apărare antiaeriană Buk-M3 de ultimă generație folosind sisteme de rachete de artilerie, posibil de la lansatoare HIMARS.

Pe 16 septembrie, în localitatea Svitlodarsk ocupată, Forțele Armate ale Ucrainei au „demilitarizat” cu succes două sisteme de rachete antiaeriene Buk-M3.

Ambele sisteme de apărare aeriană Buk-M3 protejau împrejurimile cartierului general al brigăzii și diviziei Forțelor Aeropurtate ale Federației Ruse, se arată în comunicatul citat.

Se pare că recunoașterea și țintirea instalației Buk M3 au fost efectuate de drona ucraineană Shark, produsă de compania Ukrspecsystems:

Youtube video image

 

Noile drone Shark nu sunt la prima ispravă de acest tip și par să-și fi dovedit din plin eficacitatea în conflict. Achiziționate de voluntarii ucraineni, dronele Shark au ajutat la distrugerea de echipamente rusești în valoare de sute de milioane de dolari.

Printre ultmele lovituri în care au fost implicate UAV-urile de recunoaștere se numără și distrugerea Smerch, un sistem rusesc de tip HIMARS reperat de noile drone Shark.

Citește și: Lovitură rară încasată de ruși: Doar al doilea sistem Smerch, aruncat în aer în Ucraina. ”HIMARS-ul rusesc” a fost reperat de noile drone Shark

Buk-M3 este cea mai avansată variantă a sistemului de rachete Buk, dezvoltată de Uniunea Sovietică și ulterior de Federația Rusă. 

Acest sistem este conceput pentru a contracara o gamă largă de amenințări aeriene, inclusiv rachete de croazieră, bombe inteligente, avioane cu aripi fixe și rotative și vehicule aeriene fără pilot. Este o apărare pentru amenințările cu rază medie și scurtă.

Sistemul Buk-M3 a cunoscut îmbunătățiri semnificative față de predecesorii săi și este în uz din 2016. Una dintre caracteristicile principale ale Buk-M3 sunt componentele sale electronice avansate.

Sistemul TELAR (Transporter Erector Launcher and Radar) a fost modernizat pentru a avea un șasiu pe șenile cu șapte role și poate păstra șase rachete în tuburile de lansare. Acest design permite Buk-M3 să urmărească și să atace simultan mai multe ținte, oferind o apărare robustă împotriva atacurilor aeriene coordonate.

În plus, sistemele radar Buk-M3 au fost perfecționate pentru a îmbunătăți achiziția și urmărirea țintei. Sistemul folosește radarul de achiziție a țintei 9S18 „Tube Arm” sau 9S18M1 (nume NATO „Snow Drift”), care are o rază de detectare maximă de 85 km. Acest radar poate detecta aeronavele care zboară la o distanță de 35 km și poate identifica ținte zburătoare inferioare la distanțe de aproximativ 10-20 km.

Pentru ghidarea și urmărirea rachetelor, Buk-M3 folosește radarul „Fire Dome” 9S35 sau 9S35M1, care este montat pe fiecare TELAR. In plus, sistemul Buk-M3 are posibilitatea de încarcare rapidă. Vehiculul de încărcare/lansator TEL este similar cu TELAR, dar are o macara de încărcare a rachetelor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel