„Strategia funcționează”. Operațiunea Kursk a înghețat ofensiva Rusiei din Donbas, susțin ucrainenii

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Unui convoi de camioane, încărcat cu soldați ruși, distrus în regiunea Kursk în urma unui atac cu rachete HIMARS lansat de armata ucraineană. Sursa foto: Telegram/tsn.ua.
Unui convoi de camioane, încărcat cu soldați ruși, distrus în regiunea Kursk în urma unui atac cu rachete HIMARS lansat de armata ucraineană. Sursa foto: Telegram/tsn.ua.

Rusia a pierdut 6.000 de soldați la Kursk, iar incursiunea „a îmbunătățit semnificativ moralul nu numai al armatei, ci și al întregii populații ucrainene”, susțin oficialii de la Kiev.

Comandantul militar al Armatei Ucrainei a declarat într-un interviu difuzat joi că incursiunea Kievului în regiunea Kursk de sud a Rusiei a avut succes și că, în ultima săptămână, nu există un avans semnificativ al rușilor în Pokrovsk - sectorul cheie al câmpului de luptă din Donețk .

Armata ucraineană a intrat luna trecută în regiunea Kursk și spune că a capturat zeci de așezări. Între timp, forțele ruse de pe frontul de est din regiunea Donețk din Ucraina s-au apropiat de orașul Pokrovsk.

Comandantul ucrainean Oleksandr Sîrskîi, care a fost intervievat de CNN, a declarat că avansul rusesc a fost oprit. "În ultimele șase zile, inamicul nu a înaintat nici un metru în direcția Pokrovsk. Cu alte cuvinte, strategia noastră funcționează", a spus el.

Incursiunea în regiunea Kursk, a spus el, „a îmbunătățit semnificativ moralul nu numai al armatei, ci și al întregii populații ucrainene”.

Comentariile sale au contrastat cu cele ale președintelui rus Vladimir Putin, care a declarat joi devreme că incursiunea în Kursk nu a reușit să încetinească avansul Moscovei în estul Ucrainei.

Sîrskîi a spus că armata ucraineană a observat o scădere a bombardamentelor și a intensității luptelor în estul Ucrainei. "Desigur, inamicul și-a concentrat cele mai antrenate unități în zona Pokrovsk. Dar i-am lipsit de capacitatea de a manevra și de a desfășura întăriri din alte sectoare", a spus el.

"Sectorul Pokrovsk rămâne cel mai problematic pentru noi, în timp ce situația s-a stabilizat în alte domenii. Prin urmare, cred că strategia a fost aleasă corect și ne va aduce rezultatele dorite".

Mai mult, sunt zone din Pokrovsk unde s-ar pregăti deja pentru apărare. Potrivit lui Serhii Tsehotskyi, ofițer al Brigăzii 59 Infanterie Motorizat, Forțele de apărare ale Ucrainei au reușit să oprească trupele ruse în direcția Pokrovsk-Kurahiv, iar în unele zone ocupanții au început deja să sape tranșee pentru a ține pozițiile.

El a spus că în timpul atacurilor masive, rușii au redus numărul de bombardamente, pentru că nu știau unde sunt ai lor și unde sunt ceilalți și unde să tragă, relatează Unian.

 

Rusia a pierdut 6.000 de soldați la Kursk, spune Zelenski

 

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că Rusia a pierdut 6.000 de soldați uciși și răniți în regiunea Kursk în luna operațiunii Forțelor Armate. Declarația a fost făcută în timpul unei întâlniri a Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei în Germania.

Potrivit președintelui, datorită acestor acțiuni din Kursk nu mai există nicio amenințare ca Federația Rusă să atace Sumî, așa cum a fost cazul în mai, când Federația Rusă a atacat regiunea Harkiv.

Zelenski susține că rușii se pregăteau să lanseze o nouă ofensivă asupra Sumî, dar „ am schimbat situația și împingem războiul în Rusia cu ajutorul contraofensivei noastre”.

Până la urmă, în timp ce Forțele Armate ale Ucrainei avansează în regiunea Kursk, armata rusă își continuă ofensiva în Ucraina, a amintit Zelenski. „Cele mai capabile unități de luptă ale armatei ruse participă la extinderea zonei de ocupare a teritoriului nostru în regiunea Donețk. Aceasta este o alegere clară a Moscovei. Putin vrea să ocupe Ucraina mai mult decât securitatea Rusiei”, a spus Zelenski.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel