Comandamentul rus este lipsit de coordonare și se află în stare de degringoladă: Aceasta nu este o scurtă plimbare prin Rusia ca exercițiu de propagandă

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Militari ai Forţelor Armata Ucrainene. Sursa foto: Glavcom.ua.
Militari ai Forţelor Armata Ucrainene. Sursa foto: Glavcom.ua.

Spre granița cu Rusia se îndreaptă utilaje grele și camioane încărcate cu bușteni folosiți la consolidarea buncărelor și tranșeelor. În direcția opusă, camionete cu prizonieri ruși circulă cu bandă adezivă pe ochi. Iată cum scrie The Wall Street Journal într-un articol exclusiv despre ofensiva ucraineană din regiunea Kursk din Rusia.

„Aceasta nu este o scurtă plimbare prin Rusia ca exercițiu de propagandă. Această operațiune a fost planificată de mult timp și are obiective serioase, iar forțele ucrainene vor rămâne în Rusia pentru ceva timp, a declarat Askold Krushelnitski, jurnalist la The Independent, care lucrează ca corespondent militar în Ucraina de la începutul invaziei la scară largă, citând un colonel ucrainean a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

Forțele Armate Ucrainene își continuă ofensiva tactică în regiunea Kursk și, potrivit Institutului pentru studiul războiului (ISW), au controlat deja 41 de așezări. Anterior, președintele ucrainean a raportat că 74 de așezări se aflau sub controlul forțelor armate ucrainene.

Vocea Americii a adunat cele mai recente rapoarte și analize din partea presei occidentale și a experților cu privire la situația din regiunea Kursk, unde ofensiva ucraineană a început săptămâna trecută. Redistribuirea forțelor ruse, schimbările de personal din armata rusă, loviturile forțelor aeriene ucrainene și țintele probabile ale ucrainenilor în această operațiune.

 

Rușii aduc întăriri în regiunea Kursk


Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), care analizează situația de pe linia frontului din Ucraina din surse deschise, indică faptul că rușii trag întăriri în regiunea Kursk din alte părți ale liniei frontului.

Comandamentul militar rus își retrage parțial forțele din regiunile Donețk, Harkov și Kherson, potrivit ISW.

În regiunea Kursk, rușii au angajat în operațiune polițiști de frontieră din cadrul FSB, unități ale forțelor speciale cecene Akhmat, recruți și rezerviști. Comandamentul militar rus ar putea, de asemenea, să fi redistribuit din spate unități care erau destinate anterior să înlocuiască sau să consolideze forțele de pe linia frontului, a declarat ISW în ultimul său raport.

Anterior, au existat rapoarte conform cărora unul dintre obiectivele ofensivei ucrainene a fost de a diviza forțele ruse care sunt active în regiunea Donețk. Cu toate acestea, ritmul ofensivei ruse nu a încetinit în zonele Chasiv Yar, Toretsk și Pokrovsk, potrivit analizei ISW.

„Este probabil ca unele elemente ale acestor unități neregulate să rămână în zonele Chasiv Iar, Toretsk și Pokrovsk, deoarece acestea sunt zonele prioritare de pe linia frontului din Ucraina, conform evaluării armatei ruse, iar Kremlinul și comandamentul militar rus sunt puțin probabil să retragă unități întregi angajate activ în luptă în aceste zone prioritare”, scrie ISW.

The Independent, citând bloggeri militari pro-Kremlin, scrie că, pe fondul ofensivei ucrainene, comandamentul rus este lipsit de coordonare și este într-o totală dezordine. The Wall Street Journal adaugă că ofensiva a ridicat moralul ucrainenilor.

Cu o zi în urmă, ministrul lituanian al apărării, Laurinas Kasciunas, a declarat că Rusia își mută și ea trupele din regiunea Kaliningrad în regiunea Kursk.

Le spun poporului lituanian: Uitați-vă cum luptă ucrainenii pentru voi, pentru că, din cauza luptei lor, ei (rușii - n.a.) trebuie să își retragă trupele din Kaliningrad. Noi chiar numim acest lucru „demilitarizarea” Kaliningradului, care are loc datorită curajului militarilor dumneavoastră, datorită deciziilor dumneavoastră”, a declarat șeful Ministerului lituanian al Apărării în timpul unei întâlniri cu președintele Zelenski la Kiev.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel