Informațiile sunt publicate de media din Rusia și sunt contradictorii cu cele oferite după accident de Ministerul Apărării de la Moscova.
Ambele avioane s-au prăbuşit în Strâmtoarea Tătară după ce s-au ciocnit, incident prezentat iniţial de către Ministerul Apărării rus într-un comunicat drept o "atingere".
Imediat după anunţul accidentului de către mai multe mass-media, agenţia oficială de presa TASS a transmis, citând o "sursă anonimă din cadrul Ministerului Apărării", că unul dintre avioane a reuşit să aterizeze la bază cu motorul defect. Aceeaşi informaţie a fost difuzată şi de agenţia de presă rusă Interfax, fiind preluată şi de alte canale media.
Ulterior, Ministerul Apărării a comunicat că toţi piloţii au reuşit să se catapulteze, iar incidentul nu s-a soldat cu victime, fără să precizeze câte persoane se aflau la bordul aparatelor de zbor. Având în vedere că echipajul unui Su-34 este format din două persoane, devenise clar că este vorba de patru piloţi.
Informații contradictorii
În cursul după-amiezii de vineri, ministerul a anunţat salvarea a doi piloţi din apele reci ale Strâmtorii Tătare, la capătul a mai multor ore de eforturi de căutare în condiţii dificile, pentru ca apoi să revină şi să anunţe că a fost salvat doar un pilot. Al doilea a fost recuperat fără viaţă. Până seara, echipele de salvare au mai găsit un corp, iar cel de-al patrulea pilot nu a fost descoperit, informa duminică seara publicaţia Vzgliad.
Conform canalului media citat, doi piloţi au decedat - după catapultare - încurcându-se în elementele sistemului lor de paraşutare, corpurile lor fiind descoperite de nave pescăreşti în zonă, conform site-ului 47news din Sahalin.
Su-34 este un bombardier foarte perfecţionat, cu dublă comandă, conceput pentru a înlocui avionul Suhoi Su-24. Poate să distrugă ţinte terestre şi aeriene, indiferent de condiţiile meteorologice.
În momentul producerii accidentului, cele două aparate Su-34, care făceau parte din Regimentul 277 de bombardiere, cu baza la Hurba (Komsomolsk pe Amur), nu aveau armament de luptă la bord.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News