Ciudatul caz al pilotului rus de Flanker care își făcea un selfie și transmitea mesaje video în timp ce era doborât (VIDEO)

Darius Muresan |
Data publicării:
Photo source: Colaj screenshoot Bulgarian Military
Photo source: Colaj screenshoot Bulgarian Military

Un pilot rus de vânătoare s-a filmat și își și-a făcut un selfie la puțin timp după ce s-a catapultat, asta în timp ce avionul său era doborât.

Imaginile au fost postate pe canale de social media și au devenit în scurt timp virale. E vorba de un pilot de Su-27 sau Su-35, din calitatea imaginii e greu de precizat tipul aeronavei.

Potrivit unui mesaj transmis pe X (fostul Twitter) de către Anton Gerashchenko, actual consilier și fost adjunct în Ministerul de Interne al Ucrainei, incidentul e foarte posibil să fi avut loc pe teritoriul Rusiei. Gerashchenko remarcă calmul cu care reacționează pilotul rus, fapt pentru care consideră că acesta s-a catapultat undeva în Rusia.

 

 

Pe materialul de mai sus se vede că după ce s-a catapultat pilotul și-a scos telefonul, și-a făcut un selfie și, inclusiv un material video. Potrivit celor de la Bulgarian Military acesta spune în rusă că „Am fost atacați și nu am mai avut timp să reacționăm”.

Subliniem că deși nu e clară autenticitatea materialului video, nu se cunoaște nici locația unde a fost doborât avionul rus și nici data.

Majoritatea analiștilor speculează că incidentul a avut loc pe teritoriul Rusiei dar lipsesc dovezile concrete. Cu toate acestea sursa citată remarcă că pilotul vorbește la plural, precizând că „am fost atacați” ceea ce ar putea să arate că aeronava ar putea fi una cu dublă comandă. Atât Su-27, cât și mult mai modernul Su-35 au dublă comandă și fac partea din familia Flanker.

Desigur, pilotul s-ar putea referi și la faptul că Armata rusă a fost atacată ori că zbura în formație. 

De remarcat oricum calmul cu care transmite mesajul în momentul în care s-a catapultat, fapt ce arată cu adevărat un caz ciudat.

De remarcat că acum o săptămână, în cadrul operațiunii Kursk, ucrainenii au reușit să doboare primul avion de pe teritoriul și în teritoriul rus. E vorba de un Su-34, informația fiind confirmată de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Ce e clar că nu e același incident. Pilotul care și-a scos telefonul să-și facă un selfie după ce s-a catapultat nu era de Su-34. Deși imaginile nu sunt clare, configurarea aripilor aeronavei doborâte indică clar că nu e un Su-34. 

Vorbim de un Su-27 sau Su-35.

2. Avion Su-2... (su-27-ministerul-apararii_14697900.jpg)

Avion Su-27, foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

În ceea ce privește avioanele de vânătoare-bombardament de tip Su-34, acestea sunt printre cele mai folosite avioane de ruși în cei peste doi ani și jumătate de la invadarea Ucrainei.

În total, de la începutul invaziei militare rusești în Ucraina (24 februarie 2022), Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au pierdut aproximativ 25% din parcul de aeronave Su-34.

Probabil că, numărul de avioane operaționale de tip Su-34 deținute în prezent de Forțele Aerocosmice rusești a scăzut sub 100 de aeronave.

CITEȘTE ȘI: Cât costă pregătirea unui pilot de F-16 sau F-35. Sume amețitoare, dar piloții de F-35 sunt abia pe locul secund în topul costurilor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel