Chinezii se laudă cu interceptările aeriene periculoase, făcute în stil rusesc (Video)

Armata chineză a difuzat un videoclip al evenimentului din 2022, ca parte a unui documentar militar de propagandă.

Armata Populară de Eliberare a Chinei a publicat înregistrări video cu un incident din 2022 care pare să arate un avion de luptă chinez J-16 care interceptează un avion de recunoaștere australian P-8 Poseidon „inamic” în timp ce efectua o patrulare de rutină în spațiul aerian internațional.

Deasupra Mării Chinei de Sud, o aeronavă militară chineză a zburat foarte aproape de o aeronavă a Forțelor Aeriene Regale Australiene (RAAF), trăgând la un moment dat o rachetă de rachetă infraroșu, înainte de a-i ”tăia calea” și a elibera un nor de particule metalice și de aluminiu care au fost aspirate în motorul avionului P-8, relatează abc.net.au.

La mai bine de doi ani de la interceptarea „periculoasă” - armata chineză a difuzat imagini video ale evenimentului ca parte a unui documentar militar de propagandă în care pilotul J-16 descria „înfruntarea unui inamic puternic și dificil".

Ministerul Apărării din Australia a declarat că este la curent cu videoclipul și a subliniat că desfășoară, în continuare, activități de supraveghere maritimă în regiune de decenii „în conformitate cu dreptul internațional”.

Pilotul chinez a explicat că s-a apropiat din lateral de aeronava australiană și a realizat o manevră, astfel încât echipajul să-l poată „vedea direct”, apoi a traversat prin fața aeronavei australiene. Concluzia pilotului este că ”nu trebuie să fie teamă în confruntarea cu un adversar dificil și că forța trebuie arătată inamicului”.

La scurt timp după incident, care a avut loc pe 26 mai 2022, premierul australian Anthony Albanese a condamnat acțiunile armatei chineze și a declarat că Australia „și-a exprimat îngrijorarea cu privire la acest lucru prin canalele corespunzătoare”.

Datele de urmărire a zborurilor colectate de ABC au dezvăluit că aeronava RAAF ar fi P-8 Poseidon A47-008, care a decolat de la baza aeriană Clark din Filipine către apele internaționale din Marea Chinei de Sud.

 

„Dacă așa își tratează prietenii...”

 

„Forțele de Apărare sunt conștiente de imaginile de pe rețelele de socializare în care s-ar părea că un avion de luptă al Armatei Populare de Eliberare interceptează o aeronavă de patrulă maritimă P-8 Poseidon”, se arată în comunicatul ministerului australian al apărării. „Forța de Apărare Australiană va continua să-și exercite dreptul la libertatea de navigație și de survol în apele și spațiul aerian internațional, în conformitate cu Convenția Națiunilor Unite privind dreptul mării”, a adăugat acesta.

La rândul său, Andrew Hastie, ministrul apărării al guvernului din umbră al Australiei, a spus că, dacă filmarea este autentică, evenimentul arată cât de norocos au fost membrii echipajului avionului australian care au evitat un accident teribil în timpul întâlnirii în aer în 2022. „Acest comportament a fost foarte periculos, foarte riscant și ar fi putut duce la pagube catastrofale aeronavei noastre și, într-adevăr, ar fi pus în pericol viața personalului nostru”, a spus el.

„Acestea nu sunt acțiunile prietenilor, acesta nu este limbajul prietenilor, de fapt, doar le arată poporului australian de ce avem un deficit de încredere cu Beijingul... Dacă așa își tratează prietenii, imaginați-vă cum își tratează dușmanii", a concluzionat el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel