China nu are deocamdată capacitatea de a ne invada, apreciază Taiwanul

China nu este capabilă de o invazie „la scară largă” a Taiwanului, a declarat ministerul apărării al națiunii insulare într-o evaluare a amenințării chineze la adresa parlamentarilor. Cu toate acestea, încă mai are alte modalități de a amenința Taiwan și pune în funcțiune noi arme avansate.

Ministerul Apărării din Taiwan pregătește în fiecare an o evaluare a amenințării chineze, iar cea de anul acesta a ajuns în mâinile reporterilor Reuters . „China nu are încă capabilitățile formale de luptă pentru o invazie pe scară largă a Taiwanului. Utilizarea tacticilor și strategiilor anti-Taiwan este încă limitată de mediul geografic natural al strâmtorii Taiwan și de echipamentele de aterizare și de capacitățile logistice insuficiente”, se arată în raport.

Cu toate acestea, China accelerează dezvoltarea unui număr de noi arme, inclusiv bombardiere H-20 și rachete hipersonice. De asemenea, crește numărul de focoase nucleare din arsenalul său și testează în mod activ noi tactici de luptă. În mai, de exemplu, în timpul unui exercițiu militar în jurul Taiwanului, desfășurat la scurt timp după învestirea noului președinte al Taiwanului, Lai Ching-te, navele pazei de coastă chineze au exersat pentru prima dată oprirea și inspectarea navelor de pe țărmurile insulei.

Prin acest exercițiu, China încearcă să ajungă în punctul în care va putea întrerupe comunicarea țării insulare cu restul lumii. Oprirea navelor care se îndreaptă spre Taiwan este o modalitate de a răni țara fără a intra într-un război deschis cu China. În același timp, rutele maritime internaționale aglomerate circulă în jurul insulei.

Retorica Beijingului rămâne practic neschimbată. La un briefing de joi, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Apărării, Wu Qian, a reiterat că atâta timp cât Partidul Democrat Progresist din Taiwan „participă la „independența Taiwanului”, nu va exista pace”. „Cu cât ne provoacă mai mult, cu atât pier mai repede”, a adăugat ea.

Președintele taiwanez Lai a oferit în mod repetat negocieri Beijingului, dar a fost întotdeauna respins ca separatist. Prin urmare, bugetul de apărare al insulei va crește anul viitor cu o creștere economică mai mare decât cea prevăzută. De asemenea, va crește și cantitatea de rachete, submarine și alte arme produse.

„Pacea obținută prin forță este pace adevărată. Vom continua să ne îmbunătățim mijloacele de autoapărare și să arătăm lumii că suntem uniți ca națiune și hotărâți să ne protejăm țara”, a declarat vineri Laj reprezentanților sectorului de apărare.

China revendică Taiwanul guvernat democratic ca fiind propriul său teritoriu și a crescut presiunea militară și politică asupra acestuia în ultimii cinci ani. Ea nu a exclus niciodată opțiunea de a lua cu forța insula. Nu a existat un acord de pace între cele două părți din 1949, când guvernul chinez a fugit în Taiwan după ce a pierdut un război civil împotriva comuniștilor sub Mao Zedong.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel