China avertizează NATO să nu provoace o confruntare prin acuzațiile care i se aduc

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Ministerul Apărării din China
Foto: Ministerul Apărării din China

China a avertizat NATO că riscă să provoace o confruntare prin afirmațiile cu privire la legăturile sale cu Rusia, după ce alianța a acuzat-o că sprijină agresiunea rusă împotriva Ucrainei.

„NATO ar trebui să înceteze să mai prezinte China ca o așa-numită amenințări și să provoace confruntări și rivalități și, în schimb, să facă mai mult pentru a promova pacea și stabilitatea mondială”, a transmis misiunea Chinei în UE într-o declarație publică de joi, 11 iulie.

,,Declarația summitului NATO de la Washington este pătrunsă de mentalitatea Războiului Rece și retorică belicosă. Punctele referitoare la China sunt pline de provocări, minciuni, instigări și calomnii", a mai scris misiunea diplomatică chineză, adăugând că "respinge ferm" acuzațiile împotriva Beijingului.

,,Este bine cunoscut faptul că China nu este vinovată de criza ucraineană. Poziția Chinei față de Ucraina este deschisă și onestă", se arată în document. Acesta notează că China „nu a furnizat niciodată arme letale niciunei părți în conflict și menține controale stricte la exportul bunurilor cu dublă utilizare.

Partea chineză a mai cerut alianței „să adere la poziționarea sa ca organizație defensivă în regiunea Atlanticului de Nord, mai degrabă decât să submineze pacea și stabilitatea în regiunea Asia-Pacific sau să devină un instrument folosit de anumite puteri pentru a-și menține hegemonia”.

 

Politica NATO față de China

 

Liderii NATO au fost de acord să-și întărească retorica față de China la recentul summit de la Washington. În declarația comună emisă ieri, aliații au numit China, în special, un „complice cheie” al Rusiei în războiul împotriva Ucrainei.

„Așa-numitul parteneriat nelimitat” al Beijingului cu Moscova și sprijinul pe scară largă pentru baza industrială de apărare a Rusiei sunt profund îngrijorătoare, se arată în declarație.

Recent, țările occidentale au sugerat în mod repetat că China furnizează Rusiei bunuri cu dublă utilizare care ajută Moscova să-și mențină capacitatea de luptă necesară continuării războiului din Ucraina.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel