''Copierea neautorizată a echipamentelor noastre în străinătate este o mare problemă'', a spus acesta, adăugând că numai China a copiat ilegal motoare de avioane, avioane Suhoi, avioane cu reacţie, sisteme de apărare aeriană, rachete portabile de apărare aeriană şi modele ale sistemelor de rachete Pantsir sol-aer autopropulsate, cu rază medie, relatează TASS.
Potrivit lui Livadny, chiar şi atunci când sunt cunoscute astfel de cazuri, acestea nu pot fi reclamate în instanţă, deoarece nu există brevete pentru arme şi echipamente ruseşti înregistrate în străinătate, cum este cazul unor companii străine precum Raytheon şi BAE Systems, care au până la 5.000 de brevete în străinătate.
În acest context, în luna octombrie, Rosoborontexport, singura agenţie intermediară de stat pentru exporturile sau importurile din Rusia de produse, tehnologii şi servicii legate de apărare, a anunţat crearea unui grup consultativ pentru protecţia drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul cooperării tehnico-militare cu alte ţări. Grupul încorporează oficiali din Ministerul Apărării, serviciul federal pentru cooperare militar-tehnică, Rostec şi Rosatom, companie specializată în energie nucleară.
Vezi și: China vrea să domine la nivel global industria constructoare de nave
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News