Chiar și Obama se îndepărtează de Biden. „Putem pierde totul”, a avertizat fostul președinte

Șansele președintelui Joe Biden de a fi reales au scăzut semnificativ. Actualul președinte pierde tot mai mulți susținători. Potrivit The Washington Post, Barack Obama, a spus acest lucru în fața unor membri ai Partidului Democrat care au păreri asemănătoare.

Obama, care l-a ales pe Biden drept vicepreședinte, este până acum cel mai ”greu” democrat care se alătură vocilor care cer președintelui să-și retragă candidatura.

Potrivit surselor ziarului, Obama a vorbit cu Biden o singură dată de la dezbaterea sa neconvingătoare cu candidatul republican, fostul președinte Donald Trump, și a declarat clar că decizia privind candidatura îi revine președintelui în exercițiu.

Dar în aceste zile, potrivit The Washington Post, Obama a discutat în mod repetat despre candidatura lui Biden cu lideri democrați nemulțumiți, inclusiv cu fostul șef al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi. În convorbiri, Obama a susținut că încearcă să-l protejeze pe Biden și moștenirea și realizările sale, care ar putea fi în pericol dacă republicanii ar controla Casa Albă și ambele camere ale Congresului SUA.

El și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea că sondajele „arată rău” pentru Biden, în timp ce perspectivele de victorie ale lui Trump sunt în creștere.

„Putem pierde totul”, a avertizat fostul președinte. ”Totul”, însemnând și alegerile care se vor desfășura pentru toate cele 435 de locuri din Camera Reprezentanților, dar și pentru 33 din cele 100 de locuri din Senat.

Biden, care a fost vicepreședintele lui Obama din 2009 până în 2017, a declarat de mai multe ori de la dezbaterea eșuată din iunie cu Trump că nu are intenția de a-și retrage candidatura. El a susținut că este singurul care l-ar putea învinge pe rivalul său republican. Dar el a recunoscut miercuri că ar putea renunța să mai încerce să-și apere mandatul la alegerile din noiembrie, dacă medicii confirmă „o problemă de sănătate”.

În plus, Biden a fost nevoit să-și întrerupă programul de campanie electorală joi pentru că a contractat Covid-19. Cu toate acestea, Biden și conducerea sa de campanie mai târziu în acea după-amiază au respins speculațiile de pe site-ul Axios conform cărora va abandona în acest weekend.

Dar, potrivit celui mai recent sondaj, aproape două treimi dintre democrații americani doresc ca Biden să-și retragă candidatura pentru președinție, permițând Partidului Democrat să nominalizeze un alt candidat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel