Ceasiv Iar, orașul devenit strategic în avansarea trupelor ruse din Donețk, poate ajunge o nouă “mașină de tocat carne” pentru acestea 

Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:

După capturarea Avdiivkăi, în februarie, forțele ruse și-au mutat atenția către Ceasiv Iar, un oraș aflat la o altitudine relativ mai înaltă, care ar putea deschide noi direcții de avansare în Donețk. Armata rusă asaltează în permanență pozițiile forțelor ucrainene din zona orașului, lovind în special cu bombe ghidate și proiectile termobarice.

Luptele au devenit aproape constante și la periferiile localităților Klishchiyivka și Ivanivske situate în apropierea orașului, forțele ruse încercând încercuirea acestuia dinspre sud și nord-est.

Ca atare, unitățile Brigăzii 24 Mecanizate din cadrul Forțelor Terestre ale Ucrainei au fost redistribuite pentru a consolida apărarea orașului Ceasiv Iar, după cum a anunțat chiar serviciul de presă al brigăzii, pe 20 iunie.

„Situația din oraș și din jurul orașului este extrem de dificilă”, se spune în anunț. Forțele ruse „organizează în mod constant atacuri frontale masive, încercând simultan să încercuiască localitatea dinspre nord și sud”.

Forțele ucrainene au recunoscut că, deși au provocat daune semnificative unităților și echipamentelor de infanterie rusă, au suferit, de asemenea, pierderi.

Anterior, se cunoștea implicarea în apărarea orașului a Legiunii Internaționale, o unitate specială constituită din voluntari străini, însărcinată “să complice înaintarea invadatorilor”.

„În timpul contactului, ordinul este simplu: nu permiteți invadatorilor să avanseze și să omoare pe cineva”, a declarat un militar ucrainean sub protecția anonimatului.

Youtube video image

Activitatea acestora pe aliniamentul de contact din zona Ceasiv Iar este surprinsă elocvent în videoclipul publicat, pe 18 iunie, pe canalul de YouTube al Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Apărării din Ucraina.

Legiunea Internațională a unit voluntari din peste 50 de țări, care, după invazia pe scară largă, au venit în ajutorul ucrainenilor și au luptat împotriva trupelor ruse. Aceștia au început să participe la primele misiuni de luptă în martie 2022.

Aceasta unitate operează separat de Legiunea Internațională Ucraineană, sub o structură de comandă diferită, cu tehnici, tactici și proceduri diferite. Unitatea este formată din militari care au un nivel ridicat de profesionalism, experiență militară anterioară și care demonstrează rezistență morală și la stres ridicată, fiind inclusă în compunerea GUR.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel