Atac puternic cu rachete împotriva unor ținte din Crimeea ocupată de Rusia. Depozitul de petrol din Feodosia a fost grav afectat. (Foto/Video)

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
În Crimeea ocupată de Rusia, un depozit de petrol din Feodosia continuă să ardă după atacuri cu drone. Sursa foto: X/KyivPost.
În Crimeea ocupată de Rusia, un depozit de petrol din Feodosia continuă să ardă după atacuri cu drone. Sursa foto: X/KyivPost.

Statul Major General ucrainean a confirmat că terminalul petrolier din Feodosia a fost atacat în noapte de 6 spre 7 octombrie de rachetele ucrainene.

,,În această noapte, a avut loc un atac cu succes asupra terminalului petrolier maritim al inamicului din Feodosia ocupată temporar din Republica Autonomă Crimeea. În zona obiectivului a fost înregistrat un incendiu. Consecințele prejudiciului sunt în curs de clarificare”, a precizat Statul Major General (SMG) ucrainean în dimineața de 7 octombrie.

Terminalul de la Feodosia este cel mai mare din Crimeea din punctul de vedere al transbordării produselor petroliere folosite de forțele ruse, potrivit SMG ucrainean.

Deși în informațiile inițiale se presupunea că atacul ar fi fost executat cu drone, SMG ucrainean a informat că terminalul petrolier a fost lovit cu una sau mai multe rachete.

,,Sarcina a fost îndeplinită de unități ale Forțelor de Rachete ale Forțelor Armate ale Ucrainei în cooperare cu alte componente ale Forțelor de Apărare ale Ucrainei”, se precizează în comunicat.

Rezidenții din zonă au anunțat că în Feodosia s-au înregistrat mai multe explozii puternice în jurul orei 4:30, după care a început un incendiu, conform RBC Ucraina.

Ulterior, canalul ASTRA Telegram a precizat că la Feodosia arde depozitul de petrol Morsky Oil Terminal JSC.

Terminalul a mai fost lovit în martie 2024, când patru drone au lovit simultan zona depozitului de petrol. Conducta principală de pompare a combustibilului a fost avariată în urma atacului și a izbucnit un incendiu. La acea dată, a durat o oră și jumătate pentru a stinge incendiul.

Un al doilea terminal petrolier important din Crimeea este la Sevastopol.

În noaptea de duminică spre luni, au mai fost înregistrate explozii și la alte obiective din Crimeea, printre acestea numărându-se aerodromul Saki din Novofedorivka (55 km N de Sevastopol), zona Simferopol unde sunt mai multe cazărmi ale forțelor armate ruse, precum și pe aerodromul Belbek de lângă Sevastopol, potrivit agenției de presă RBC Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a informat că în noaptea trecută au fost distruse 21 de drone ucrainene: 12 în Crimeea, 6 în regiunea Kursk și câte una în regiunile Belgorod, Bryansk și Voronezh.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel