Cel mai mare atac cu drone Shahed asupra Ucrainei de la începutul invaziei, chiar de Ziua Holodomorului

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

În noaptea de 25 noiembrie 2023, forțele ruse au lansat 75 de UAV-uri explozive „Shahed”, în ceea ce reprezintă cel mai mare atac cu acest tip de armă asupra Ucrainei de la începutul războiului. Dronele au fost lansate din două direcții - Primorsko-Akhtarsk (pe malul rusesc al Mării Azov în regiunea Krasnodar) și regiunea Kursk.

Direcția principală a atacului a fost capitala Kiev, dar dronele au survolat și alte regiuni. 

,,Ca urmare a bătăliei antiaeriene din această noapte, 71 de UAV-uri de atac „Shahed-131/136” au fost distruse. Marea majoritate au fost în regiunea Kiev! O rachetă aeriană ghidată Kh-59 a fost, de asemenea, distrusă în regiunea Dnipropetrovsk”, au anunțat Forțele Aeriene ucrainene.

Simbolistica atacului este una deosebită datorită faptului că în fiecare an, în a patra sâmbătă din noiembrie, Ucraina comemorează Ziua Genocidului Holodomor, reamintind lumii întregi despre cei peste 10 milioane de ucraineni care au murit de foame în perioada 1932-1933.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a numit atacul în masă asupra capitalei ucrainene din noaptea și dimineața zilei de 25 noiembrie teroare deliberată.

,,Peste 70 de „Shahed” în noaptea Zilei Memoriale a Genocidului Holodomor. Teroare conștientă. Chiar în acest moment. Conducerea Rusiei este mândră de faptul că poate ucide", se arată în mesaj președintelui, preluat de publicația Censor.net.

Zelensky amintește că militarii ucraineni au doborât majoritatea dronelor.

,,Din păcate, nu pe toate. Dar continuăm să lucrăm pentru a ne consolida apărarea antiaeriană și a doborî mai mult. Și continuăm să lucrăm pentru a uni lumea în apărarea împotriva terorii rusești. Statul terorist trebuie să piardă și să fie tras la răspundere pentru ceea ce a făcut”, rezumă șeful statului.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel